Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Puolustus vaaliteemaksi

Reserviläisliitto tiedottaa

Puolustus vaaliteemaksi

Tiedote.
Julkaistu: 24.01.2015 klo 15:46
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto kampanjoi kevään eduskuntavaaleissa puolustuksen tulevaisuuden turvaamiseksi. Liiton hallitus hyväksyi tänään vaaliohjelman, johon on kirjattu liiton tavoitteet puolustuksen ja sen rahoituksen kehittämiseksi. Ohjelmalla Reserviläisliitto pyrkii vaikuttamaan kevään vaalikeskusteluiden sisältöön ja edesauttamaan puolustusta tärkeänä pitävien kansanedustajaehdokkaiden menestystä vaaleissa.

Reserviläisliitto haluaa puolustusmenoihin runsaan 150 miljoonan euron tasokorotuksen, jotta itsenäistä ja koko valtakunnan kattavaa puolustusjärjestelmää voidaan ylläpitää myös jatkossa. Liitto liputtaa myös yleisen asevelvollisuuden puolesta sekä haluaa reserviläisille nykyistä paremmat ja laajemmat toimintamahdollisuudet.

Puolustusvoimien joukkojen sodan ajan vahvuus on 230.000 henkilöä, josta yli 95 prosenttia on reserviläisiä. Tämän joukon sodan ajan taitojen ylläpitäminen edellyttää riittävää kertausharjoituskoulutusta, jota tukee reserviläisten laaja, omaehtoinen koulutus ja muu toiminta. Puolustusvoimauudistuksen myötä jälkimmäisen merkitys on kasvanut.

Reserviläisten omaehtoisen toiminnan ja koulutuksen tehokas sekä kattava järjestäminen edellyttää laajaa harjoitusalue- ja ampumarataverkostoa, aselupakäytäntöjen väljentämistä ja nopeuttamista erityisesti useita aseita omaavien osalta sekä reserviläisten toimintaoikeuksien laajentamista. Edellytyksenä on myös riittävä taloudellinen tuki valtion talousarviosta.

Käynnissä juhlavuosi

Vaalikampanjoinnin lomassa Reserviläisliitto muistelee 60-vuotista taivaltaan. Liitto perustettiin 17.4.1955 Helsingissä. Viralliset 60-vuotisjuhlallisuuksia vietetään 11.-12.4. M/S Baltic Queenilla. Noin 1.800 henkeä kokoava juhlaristeily tulee olemaan liiton historian suurin tapahtuma.

Kansallisena veteraanipäivänä Reserviläisliitto järjestää yhteisen seppeleenlaskun Sotainvalidien Veljesliiton, Suomen Sotaveteraaniliiton ja Rintamaveteraaniliiton kanssa. Tavoitteena on laskea seppeleet mahdollisimman monelle Suomen yli 600 sankarihaudasta 27.4.2015, jolloin tulee kuluneeksi 70 vuotta Lapin sodan päätymisestä.

Seinäjoella tänään kokoontunut liittohallitus valitsi liiton varapuheenjohtajiksi edelleen toiminnanjohtaja Osmo Suomisen Piikkiöstä (1.), myyntipäällikkö Terhi Hakolan (2.) Tampereelta ja kontrolleri Rauno Hauta-ahon Kokkolasta (3.). Liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä sai jatkopestin jo marraskuussa.

Liitteenä olevassa kuvassa ovat vasemmalta varapuheenjohtaja Rauno Hauta-Aho, varapuheenjohtaja Terhi Hakola, puheenjohtaja Mikko Savola ja varapuheenjohtaja Osmo Suominen. Kuva on media vapaasti käytettävissä mutta kuvalähteeksi on mainittava Reserviläisliitto. Lisätietoja antaa Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh. 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 345 paikallista yhdistystä ja noin 36.000 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs