Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Pohjois-Karjalassa kimpassa halpaa sähköä auringosta

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Pohjois-Karjalassa kimpassa halpaa sähköä auringosta

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2016 klo 12:41
Julkaisija: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Pohjois-Karjalassa käynnistellään yhteishankintaa katolle asennettavista aurinkosähköjärjestelmistä. Kimpassa toteutettavan kilpailutuksen avulla saadaan kustannushyötyä, mutta myös apuja ja ohjeistusta hankintaprosessiin.

- Olisi toivottavaa, että kilpailutus saataisiin käyntiin marras-joulukuun aikana. Mikäli kilpailutuksen kesto olisi kuukausi, voitaisiin valinta tarjouskilpailun voittajasta tehdä tammikuussa, minkä myötä asennukset voisivat alkaa. Tämän aikataulun mukaisesti voisivat kaikki asennukset olla toteutettuna jo kesän 2017 aikana, kertoo Anniina Kontiokorpi, projektipäällikkö Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta. 

- Kannattavammin raha makaa kuitenkin katolla kuin nollakorkoisella tilillä. Aurinkopaneelit nostavat kiinteistön arvoa ja samaan aikaan pienentävät kesän sähkölaskua. Kustannushyöty yhteishankinnasta voi nousta tuhansiin euroihin järjestelmän koosta riippuen, laskee tutkija Anna-Maria Rauhala Suomen ympäristökeskus SYKEstä.

- Tuotettu sähkö tulisi ensisijaisesti omaan käyttöön, mutta ylimääräinen toki valtakunnan verkkoon. Kilpailutukseen kuuluisivat vain verkkojärjestelmät, eivät siis akut ja mökkijärjestelmät.

- Oman aurinkosähkön tuottaminen on paitsi kannattavaa, mutta myös ympäristöystävällistä ja ajankohtaista, Kontiokorpi listaa.

Yhteishankintaan pääsevät mukaan kotitaloudet, kuntalaiset, yritykset ja yhteisöt. Näiden tulee olla Pohjois-Karjalan HINKU-kuntien alueelta eli Ilomantsista, Joensuusta, Kiteeltä, Lieksasta, Liperistä, Nurmeksesta, Outokummusta, Tohmajärveltä tai Valtimolta. 

- Olemme koonneet nettisivuillemme http://pohjois-karjala.fi/web/hinku/yhteishankinta kattavan infopaketin asiasta, mutta kannustaisimme kaikkia kiinnostuneita tulemaan infotilaisuuksiimme syyskuussa.


Infotilaisuudet tulossa syyskuussa

Aiheeseen liittyvät infotilaisuudet järjestetään eri puolilla Pohjois-Karjalaa syyskuun loppupuolella. Tilaisuuksissa esitellään aurinkosähköjärjestelmiä, verkkoyhtiö kertoo näkökulmia pientuotantoon, lisäksi käsitellään yhteishankintaa ja sen etenemistä. Tilaisuuksissa on myös aikaa keskustelulle ja kysymyksille. Tilaisuuksiin tulee ilmoittautua ennakkoon hankkeen kotisivujen kautta.

• Joensuu ti 20.9.2016 klo 17.00–18.30 (Carelicumin auditorio, Koskikatu 5)
• Nurmes ke 21.9.2016 klo 18.00–19.30 (Nurmes-talo, Kötsintie 2)
• Kitee to 22.9.2016 klo 18.00–19.30 (Kaupungintalo, valtuustosali, Kiteentie 25)
• Lieksa pe 23.9.2016 klo 17.30–19.00 (Lieksan kulttuurikeskus, Pielisentie 9-11)
• Tohmajärvi to 29.9.2016 klo 18.00–19.30 (Tohmajärven valtuustosali, Järnefeltintie 1)

Tilaisuudet ja kilpailutuksen järjestävät Kohti öljyvapaata ja vähähiilistä Pohjois-Karjalaa -hanke, joka on Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja Suomen ympäristökeskus SYKEn yhteishanke.

--

Lisätietoja ja alkuinfopaketti: http://pohjois-karjala.fi/web/hinku/yhteishankinta 

Ennakkokysymyksiä tilaisuuksiin voit toimittaa hankkeen työntekijöille:

Anniina Kontiokorpi, anniina.kontiokorpi@pohjois-karjala.fi, puh. 050 414 4816
Anna-Maria Rauhala, anna-maria.rauhala@ymparisto.fi, puh. 0295 251 835

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on kuntayhtymä. Tavoitteenamme on Pohjois-Karjalan tekeminen entistä paremmaksi paikaksi asua, opiskella, tehdä töitä ja yrittää. Tehtäviämme ovat maakunnan kehittäminen, maankäytön suunnittelu ja maakunnan etujen ajaminen.

Roolimme aluekehityksessä on ennen muuta olla alueen toimijoiden yhteistyöjohtaja. Toimitilamme ovat Joensuun vanhimmassa kivirakennuksessa, Pielisjoen linnassa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs