Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Pitkien sähkökatkojen estäminen myös verkkoyhtiöiden etu

Energiateollisuus ry

Pitkien sähkökatkojen estäminen myös verkkoyhtiöiden etu

Tiedote.
Julkaistu: 29.12.2011 klo 16:15
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Energiateollisuus ry (ET) pitää elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen linjauksia sähkö-verkon kaapeloinnin ja vikojen korjaamisen vauhdittamisesta oikeansuuntaisina. On myös verkkoyhtiöiden ja koko energiateollisuuden etu päästä eroon pitkistä sähkö-katkoista, ET:n johtaja Kenneth Hänninen sanoo.

Nykyverkon ilmajohtojen korvaaminen maakaapelilla on tehokkain keino suojautua myrskyjä vastaan. Se ei ole kuitenkaan ainoa, eikä sovi joka paikkaan. Sähkökatkoihin voidaan vaikuttaa monin tavoin. Esimerkiksi vika-alue voidaan rajata lisäämällä verkostoautomaatiota, ja korja-usaikoja voidaan lyhentää siirtämällä johdot metsistä tienvarsille.

Verkkoyhtiöt ovat jo käynnistäneet laajamittaiset peruskorjaukset sähköverkoissaan ja työ viedään läpi seuraavan parinkymmenen vuoden aikana. Tavoitteena säilyttää sähkön siirron kohtuullinen hinnoittelu.

Sähkönverkon investoinnit edellyttävät paitsi riittävää rahoituspohjaa, myös johtojen sijoitta-misen helpottamista. Rakentamisen lupaprosesseja pitää nopeuttaa ja erityisesti johtojen ja kaapelien sijoittamista tiealueelle tulee helpottaa. Asiaa on valmisteltu jo pitkään Energiateolli-suuden ja tieviranomaisten kesken. Maantielain uudistaminen on tälle työlle luonnollinen ja välttämätön jatke.

Nykyiset vakiokorvaukset ovat riittävä kannustin

- Energiateollisuuden mielestä nykyinen vakiokorvausmenettely korvaustasoineen ja aikarajoi-neen on osoittautunut toimivaksi. Emme näe perusteita sen muuttamiseen ainakaan lyhyellä aikavälillä. Viimeaikojen myrskyistä ja muista luonnonoloista johtuneet suurhäiriöt ovat osoit-taneet, että nykyinen vakiokorvausmenettely on verkonhaltijalle ankara ja se on lisännyt toi-minnan riskipitoisuutta oleellisesti aikaisempaan verrattuna, Hänninen korostaa.

Lisätietoja:

Sähköverkkotoimialan johtaja Kenneth Hänninen, puh. 050 320 2439

Energiateollisuus ry (ET) on sähkö- ja kaukolämpöalaa edustava elinkeinopoliittinen ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs