Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Pienyrittäjien Talousapu -neuvontapalvelu esittäytyy Narinkkatorilla

Työ- ja elinkeinoministeriö

Pienyrittäjien Talousapu -neuvontapalvelu esittäytyy Narinkkatorilla

Julkaistu: 25.05.2010 klo 09:19
Julkaisija: Työ- ja elinkeinoministeriö

Lokakuussa 2009 PKT-säätiön yhteydessä aloittaneeseen Talousapu -neuvontapalveluun on runsaassa puolessa vuodessa ottanut yhteyttä yli 1 200 yrittäjää. Neuvontapalvelusta kysytään entistä useammin myös liiketoiminnan kehittämisestä.

Lokakuussa 2009 PKT-säätiön yhteydessä aloittaneeseen Talousapu -neuvontapalveluun on runsaassa puolessa vuodessa ottanut yhteyttä yli 1 200 yrittäjää. Neuvontapalvelusta kysytään entistä useammin myös liiketoiminnan kehittämisestä.

 

Viime syksynä pahimmissa vaikeuksissa olivat pienet kuljetusalan yrittäjät ja lähinnä kuorma-autoilijat. Talvella avun tarpeen painopiste siirtyi rakentamiseen. Kevään aikana suurimmaksi ilmaiseen neuvontapalveluun soittavaksi ryhmäksi ovat nousseet pienet palveluyritykset, joiden vaikeudet näyttävät jopa kasvavan. Neuvonnan tarvetta kuvastavat myös lukuisat esittelypyynnöt.

 

Talousapu on esillä tiistaina 25.5.2010 Helsingin Narinkkatorilla pidettävässä Velkatoritapahtumassa, jossa ovat mukana lähes kaikki pääkaupunkiseudun velka- ja talousneuvojat.

 

Aktiivinen neuvonta on auttanut kääntämään yrityssaneerausten määrän nousuun. Konkurssien määrät ovat vähentyneet noin sadalla vuoden 2009 tammi-maaliskuun lähes 900 yrityskonkurssista.  Pahoissa vaikeuksissa oleville yrityksille konkurssia parempaa vaihtoehtoa on lähtenyt toteuttamaan käräjäoikeuden vahvistamalla ohjelmalla viime vuonna 528 yritystä.  Vuonna 2008 vireille pantuja saneerauksia oli 304.

 

Talousapu-neuvontapalvelu numerossa 029 007 4990 on auki arkisin klo 09.00–18.00. Päivystävät asiantuntijat ovat maksutta yrittäjien käytössä.  Lisätietoja siitä löytyy Yrityssuomi -portaalista osoitteesta: www.yrityssuomi.fi/talousapu. Sivustolta löytyy myös tietopaketti yrityksen tervehdyttämisestä ja sieltä saa ilmaisia talouden hoitamisen työkaluja ja ohjeita.

 

Talousapu-palvelun rahoittavat työ- ja elinkeinoministeriö, valtiovarainministeriö, Finnvera Oyj ja Finanssialan keskusliitto yhdessä laajan yhteistyöverkoston kanssa. Palvelu on osa työ- ja elinkeinoministeriön Yritys-Suomi-palvelukokonaisuutta.

 

Lisätiedot:

Tutkimus- ja kehityspäällikkö Jari Leskinen, PKT-säätiö puh. 040 593 3157

neuvotteleva virkamies Anna-Liisa Levonen, TEM, puh. 010 606 3685

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs