Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Patria-konserniyhtiö Millogin SAP-järjestelmä läpäisi ensimmäisenä kansalliset turvallisuusvaatimukset

Atos

Patria-konserniyhtiö Millogin SAP-järjestelmä läpäisi ensimmäisenä kansalliset turvallisuusvaatimukset

Tiedote.
Julkaistu: 19.06.2013 klo 10:39
Julkaisija: Atos

IT-talo Atos on toimittanut Millog Oy:lle SAP-toiminnanohjausjärjestelmän, joka noudattaa Kansallisen turvallisuusauditointikriteeristö KATAKRIn korotetun tason vaatimuksia ensimmäisenä Suomessa. Millogin SAP-järjestelmä sai Puolustusvoimien hyväksynnän kaikilla osa-alueilla: hallinnollisessa turvallisuudessa, henkilöstöturvallisuudessa, fyysisessä turvallisuudessa ja tietojärjestelmäturvallisuudessa.

Vuonna 2009 valmistuneen Kansallisen turvallisuusauditointikriteeristö KATAKRIn tehtävänä on varmistaa, että valtionhallinnolle palveluja tarjoava taho kykenee toimimaan riittävän turvallisesti valtionhallinnon turvallisuusluokitelluissa hankkeissa. Millog Oy:lle Puolustusvoimien strategisena kumppanina on tärkeää, että sen tietojärjestelmät täyttävät valtionhallinnossa asetettavat eri turvaluokituksen omaavan tiedon suojaustasot.
Tarkkojen turvallisuusmääräysten vuoksi Millogin IT-kumppani Atos toteutti projektin täysin Suomen organisaationsa resursseilla.

”Kyseessä oli haastava projekti, jossa kaikki Millogille toteutettuun palveluun liittyvät prosessit auditoitiin tarkkaan ja auditointi jatkuu tästä eteenpäinkin. Viranomaishyväksynnän saavuttamisen kannalta tärkeintä oli tiivis, luottamuksellinen yhteistyö Millogin, Patrian, Puolustusvoimien ja Atoksen välillä. Yhteinen tietoturvaryhmämme kokoontui säännöllisesti hakemaan linjauksia KATAKRIn vaatimuksille ja hyväksymään ratkaisuja ja etenemismalleja. Tämä kokemus on Atokselle erinomainen osoitus siitä, mitä kykenemme tekemään KATAKRIn kaltaisen erittäin säädellyn turvallisuusohjeistuksen mukaisesti”, sanoo Suomen Atoksen toimitusjohtaja Timo Knuutila.

Millogin toimitusjohtaja Aarne Nieminen on tyytyväinen projektin tuloksiin.

”Saimme toimivan, turvallisen järjestelmän, joka tukee meitä asiakastavoitteissamme. Meille oli tärkeää löytää kumppani, joka kykeni ottamaan projektista kokonaisvastuun tiukkojen tietoturvavaatimusten mukaisesti ja myös toimittamaan jatkuvaa palvelua”, Nieminen kertoo.

Millog oli ensimmäinen Patria-konsernin yksiköistä, joka otti käyttöönsä SAP:n toiminnanohjausjärjestelmän.


Atos
Atos on Euroopan johtava IT-palvelutalo. Yhtiömme vuoden 2012 liikevaihto oli noin 8,8 miljardia euroa. Atoksella on 76 400 työntekijää 47 maassa, joista noin 500 Suomessa ja Virossa. Tarjoamme maailmanlaajuiselle asiakaskunnalle ulkoistuspalveluja, konsultointi- ja sovellustukipalveluja, teknologiapalveluja sekä maksuliikennepalveluja. Meitä leimaa vahva toimialatuntemus, ja vaikutamme erityisesti seuraavilla aloilla: valmistava teollisuus, kauppa, palveluala, julkinen sektori, terveydenhuolto, liikenne, rahoitusala, teleoperaattorit ja tietoliikenne, media sekä energia-ala. Tuomme edistyksen voimaa asiakkaidemme liiketoimintaan vahvalla teknologiaosaamisellamme. Atos on olympiakisojen ja paralympiakisojen virallinen IT-kumppani. http://fi.atos.net


Millog
Toimimme Puolustusvoimien strategisena kumppanina ja tuotamme maavoimien puolustusmateriaalin elinjakson tukipalveluita. Tehtäviimme kuuluvat ajoneuvo- ja panssarikaluston, ase- ja elektroniikkajärjestelmien ja laitteiden kunnossapitopalvelut sekä niihin liittyvät modifikaatiot ja asennukset sekä osallistuminen maavoimien materiaalihankkeisiin. http://www.millog.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs