Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Pasi Lehmus Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin toimitusjohtajaksi 1.7.2016 alkaen

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Pasi Lehmus Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin toimitusjohtajaksi 1.7.2016 alkaen

Tiedote.
Julkaistu: 02.05.2016 klo 11:08
Julkaisija: Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.7.2016 alkaen diplomi-insinööri Pasi Lehmus. Tehtävä täytetään viiden vuoden määräajaksi.

Valtorin hallitus nimitti Lehmuksen 51 hakijan joukosta virkaan. Lehmuksella on vahva ICT-alan ja liiketoiminnan tuntemus ja laaja johtamiskokemus.

Lehmus siirtyy Valtorin palvelukseen palvelujohtajan tehtävästä Fujitsu Finland Oystä, jossa hän on vastannut johtoryhmän jäsenenä palvelukehityksestä sekä perustietotekniikan että sovelluspalveluiden osalta.

Toimitusjohtajan tehtävänä on johtaa Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin toimintaa ja hallintoa viraston hallituksen viitoittamaan suuntaan.

”Hienoa, että tehtävää kohtaan oli paljon kiinnostusta. Lehmus valikoitui ykköseksi hakijoiden joukosta laaja-alaisen kokemuksensa, strategisen otteensa ja innostavan johtamisotteensa vuoksi.” sanoo Valtorin hallituksen puheenjohtaja Pekka Ruuhonen.

”Valtorin tavoitteena tuoda säästöjä valtionhallinnon ICT-kuluihin samalla tuottaen asiakkaille keskitetysti kilpailukykyiset, nykyaikaiset ja turvalliset ICT-palvelut. Valtorilla voi jatkossa olla keskeinen rooli myös julkishallinnon digitalisaation edistämisessä. Toimitusjohtajan tärkeimpinä tehtävinä on ICT-palvelujen ja palvelutuotannon yhtenäistäminen, tarvittavien säästöjen ja toimintavarmuuden aikaansaaminen ja asiakkaiden luottamuksen lunastaminen. Asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyden kehittäminen ovat tavoitteiden saavuttamisen kannalta keskeisessä asemassa”, linjaa Ruuhonen.

Lisätietoja

Valtorin hallituksen puheenjohtaja Pekka Ruuhonen
p. 029 512 000
etunimi.sukunimi(at)vero.fi 

 

Liitetiedostot

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa toimialariippumattomat ict-palvelut koko valtionhallinnolle. Valtori huolehtii keskitetysti, asiakkaiden tarpeiden pohjalta tarjoamiensa ict-ratkaisujen hankinnasta, toimivuudesta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Näin valtionhallinnon organisaatiot voivat keskittyä omaan perustoimintansa ja siihen liittyvän tietotekniikan kehittämiseen.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkapalveluiden järjestämistä koskevan lain perusteella Valtoriin siirretään noin 80 valtionhallinnon viraston ja laitoksen toimialariippumattomat ict-tehtävät vuosien 2014–2016 aikana. Siirtojen valmistuttua Valtorissa arvioidaan työskentelevän noin 1000 ict-ammattilaista. Valtorin vastuulle siirtyy noin 30–35  prosentin osuus valtionhallinnon ict-kuluista. Lisätietoja: www.valtori.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs