Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » PÄRJÄÄKÖ SUOMI KEHYSRIIHEN PÄÄTÖKSILLÄ?

Teknologiateollisuus ry

PÄRJÄÄKÖ SUOMI KEHYSRIIHEN PÄÄTÖKSILLÄ?

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2012 klo 17:31
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Kehysriihestä saatiin Teknologiateollisuuden mielestä ulos oikeantuntuisia elementtejä. Veronkorotukset kuitenkin aina hidastavat talouskasvua. Tuotekehityksen verokannustin ja kasvuyrittäjyyden tukeminen antavat kuitenkin mahdollisuuksia kasvuun ja uudistumiseen. Haasteeksi jäävät vielä Suomen toimintaympäristön korkeat kustannukset suhteessa kilpailijamaihin.

Teknologiateollisuuden yritykset ja työpaikat ovat aidossa ja globaalissa kilpailussa. Menestyminen edellyttää jatkuvia ponnisteluja yritysten ja koko Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi. Suomen kilpailukyvystä vastaa hallitus ja eduskunta, yritykset vastaavat omastaan.

Suomen menestymisen kannalta on keskeistä, että yrityksiä kannustetaan kasvuun, investointeihin ja uudistumiseen nimenomaan Suomessa.

- Kaikkea ei voi saada. Toivoimme riihestä kuitenkin selkeää viestiä siitä, että vaikka julkista taloutta tasapainotetaan, olisi silloinkin keskeisenä tavoitteena toimintaympäristön, työn ja yritysten kansainvälisen kilpailukyvyn parantaminen Suomessa, painottaa Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jorma Turunen.

- Tätä kautta luotaisiin uusia työpaikkoja sekä tuettaisiin omistamista ja uudistumista. Nämä kaikki puo-lestaan vahvistaisivat veropohjaa.

Tukinoroja kasvulle ja uudistumiselle

Turunen tunnistaa vaaran, että säästöinnossa kasvupanostukset unohtuvat. Kuitenkin säästötoimien paineessakin pitäisi mukaan ottaa päätöksiä, joilla yhteistä kakkua kasvatetaan. Jos näin ei ole, herää kysymys siitä, onko meillä ylipäätään tulevaisuuden menestymistä tukevaa strategiaa.

Kehyspäätöksessä kasvulle ja uudistumiselle osoitetaan Turusen mielestä liian vähän panoksia, vain 300 miljoonaa euroa. Tämä jakautuu mm. teknologiateollisuudelle tärkeälle t&k-verokannustimelle, kasvuyrittäjyyden ja patentoinnin kannustimelle sekä poisto-oikeuden korotukselle.

- Summalle on monta jakajaa, toteaa Turunen.

Hallitusohjelmaan kirjattua neljän prosentin t&k-menotavoitetta bkt:stä Turunen pitää edelleen tärkeänä.

Vaikeita asioita vielä ratkaisematta

Putkessa on kuitenkin asioita, joilla kilpailukykyämme heikennetään merkittävästi. Kustannusten kompensaatiotarvetta liittyy rikkidirektiivin aiheuttamiin korkeisiin kuljetuskustannuksiin. Turusen mukaan kustannuksia alentavan uuden teknologian käyttöönoton edistämiseksi myönnettävät valtiontuet on saatava kansallisesti käyttöön täydessä määrässään.

Toinen kompensaatiotarve liittyy päästökaupan epäsuoriin kustannuksiin.

- Yritystoiminnan harjoittaminen Suomessa ei saa olla kalliimpaa kuin kilpailijamaissamme, vaatii Turunen.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Jorma Turunen, puh. (09) 192 3310, 0500 445 444

Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Toimialalla tehdään 80 % koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala vastaa 60 % Suomen koko viennistä, ja liikevaihdosta yli 70 % kertyy globaaleilta markkinoilta. Teknologiateollisuus ry:n runsaat 1 600 jäsenyritystä edustavat lähes 90 % Suomen koko teknologiateollisuudesta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs