Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Paremman fiiliksen agentit liikkeelle – Yllätetään yhteiskunta -ideat leviävät kaikkialle Suomeen

Yllätetään yhteiskunta

Paremman fiiliksen agentit liikkeelle – Yllätetään yhteiskunta -ideat leviävät kaikkialle Suomeen

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2015 klo 06:44
Julkaisija: Yllätetään yhteiskunta

HINKU – Kohti hiilineutraalia kuntaa, nuorten työllistämiseen tähtäävä Uusien mahdollisuuksien tori sekä Kehu kaveria selän takana ja Minä olen hyvä -teemaviikot ovat esimerkkejä Yllätetään yhteiskunta -ryhmän synnyttämistä ideoista.

  

Yllätetään yhteiskunta on luonut seitsemän vuoden aikana 100 hyvän fiiliksen ideaa suomalaisen yhteiskunnan ja yksittäisten ihmisten hyvinvoinnin parantamiseksi ja onnellisuuden lisäämiseksi. Nyt kaikki 100 ideaa luovutetaan kuntien ja muiden toimijoiden käyttöön 4.6.2015 järjestettävässä Yllätetään yhteiskunta Grand JAMissa.

 

Menestystarina HINKU esimerkkinä

 

Yllätetään yhteiskunta -ideoista ensimmäinen ja tunnetuin on HINKU-hanke, joka on inspiroinut ryhmää synnyttämään 99 muuta ideaa yhteiskuntamme kehittämiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Jokainen idea vaatii edistyäkseen ja onnistuakseen henkilön tai tahon, joka vie sitä ennakkoluulottomasti eteenpäin. HINKUN kohdalla tällainen taho on ollut Suomen ympäristökeskus ja siellä HINKU-hankkeen valtakunnallinen vastuujohtaja professori Jyri Seppälä. Hänen mukaansa HINKU on ollut esimerkki monelle muullekin avaukselle:

 

– Hanke on oiva esimerkki siitä, kuinka myönteiset kokemukset innostavat uusia toimijoita mukaan ja kuinka kaupungit ja kunnat yrityksineen pystyvät uudistamaan yhteiskuntaa nopeammin ottamalla käyttöön ennakkoluulottomia toimintatapoja. Hankkeessa on nyt mukana 24 kuntaa ja lähes 400 000 asukasta.

 

Nyt Suomi tarvitsee lisää aktiivisia henkilöitä viemään HINKUa ja 99 muuta Yllätetään yhteiskunta -ideaa käytäntöön ympäri Suomen. Kaikkia ideoita on niiden syntymisen jälkeen jo kehitetty ja useita niistä on kokeiltu käytännössä.

 

Jokainen Tapahtumakeskus Koskenrantaan Helsinkiin 4.6.2015 saapuva osallistuja saa virallisen Yllätetään yhteiskunta Paremman fiiliksen agentti -kortin, jonka kantaminen velvoittaa hänet viemään valitsemiaan ideoita käytäntöön ennakkoluulottomasti ja hyvällä fiiliksellä.

 

http://www.yllatetaanyhteiskunta.fi/jamit

 

Lisätietoja:

 

Jari Raitanen

jari.raitanen@devoi.fi

050 995 4440

Ryhmä ennakkoluulottomia yritysjohtajia perusti Yllätetään yhteiskunta -ryhmän vuonna 2007 synnyttämään uudenlaista public-private-people -yhteistyötä. Yllätetään yhteiskunta -hankkeista pisimmälle on ehtinyt Kohti hiilineutraalia kuntaa eli HINKU, jota tällä hetkellä vetää Suomen Ympäristökeskus. Toinen merkittävä ja tunnettu idea on nuorten työttömyyden ehkäisemiseen pyrkivä Uusien mahdollisuuksien tori. Yllätetään yhteiskunta luo ennakkoluulottomia ja ennen näkemättömiä toimintamalleja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen yritysten ja julkisen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. 

 

Lisätietoja: Jari Raitanen, 050 995 4440

info@devoi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs