Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Pääsiäisen jälkeen tartutaan turhaan kiireeseen työpaikalla – Puolita kiire! -viikko 2.-5.4.2013

Yllätetään yhteiskunta

Pääsiäisen jälkeen tartutaan turhaan kiireeseen työpaikalla – Puolita kiire! -viikko 2.-5.4.2013

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2013 klo 06:33
Julkaisija: Yllätetään yhteiskunta

Wikipediassa kiire määritellään näin: Kiire on henkilökohtaisesti koettu rasittava tunne siitä, että on toimittava liian nopeasti. Jatkuvalla kiireellä on ruumiillisia ja henkisiä haittavaikutuksia. Kiire ei siis ole hyvä asia ja sille on tehtävä jotakin.

 

Nyt kiireelle pannaan loppu! 2.-5.4. työviikon aikana pysähdytään miettimään kiirettä ja sitä mikä sen saa aikaan. Viikon aikana lyhennetään jokainen palaveri puoleen ­– se kyllä onnistuu. Herääminen puoli tuntia tai vaikkapa vartti aikaisemmin puolittaa aamukiireen kotona ja työmatkalla. Tärkeintä on pysähtyä miettimään mitä minä itse voin tehdä tai jättää tekemättä kiireen vähentämiseksi. Ideointia voi tehdä myös porukalla,­ kunhan siitä ei synny uutta palaveria! Kiire syntyy tavasta toimia, tapa toimia taas syntyy tavasta ajatella – ajankäyttöäkin on ajateltava uudella tavalla.

 

Pääsiäistä seuraavan lyhyen työviikon aikana ryhdytään kiireen puolittamistalkoisiinteemalla Puolita kiire! Vaikka kiireinen ihminen näyttää tehokkaalta ja tuntee itsensä tarpeelliseksi, jopa korvaamattomaksi, kiire on kuitenkin useimmiten näennäistehokkuutta.

 

Ideoita syntyy taatusti ja ne voi jakaa Yllätetään yhteiskunnan Facebook-sivuilla tai Twitterissä. Kerro kokemuksistasi, niin onnistuneista kuin epäonnistuneista, molemmat ovat arvokkaita. Puolita kiire! -viikkoon voi osallistua jokainen, voit haastaa myös työkaverisi ja muita työyhteisöjä kiireen puolittamistalkoisiin.

 

Kulkuväline mielekkääseen päivään on Yllätetään yhteiskunta -ryhmän käynnistämä kampanja, joka pyrkii parantamaan fiilistä ja yhteishenkeä työpaikoilla. Kampanja alkoi lokakuussa 2012. Kampanjan ensimmäinen teema oli "STOP! Pysähdy ja pysäytä!", sen jälkeen seurasivat "Yllätä työkaverisi lounaspyynnöllä", "Anna kiitos", "Anna aikaa", "Kehu kaveria selän takana" sekä viime kuun "Minä olen hyvä!". Kulkuväline-kampanja ja sen mukana parempi fiilis ovat levinneet hienosti työpaikoille. Osallistuvien työyhteisöjen jäsenet ovat jakaneet kokemuksiaan aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Jokainen jaettu tarina palkitaan, lisäksi kuukauden paras tarina saa erikoispalkinnon.

 

Luettelo tähän mennessä mukaan ilmoittautuneista yrityksistä:

http://www.yllatetaanyhteiskunta.fi

 

Lisätietoja: Jari Raitanen, 050 995 4440

info@devoi.fi

 

facebook.com/YllatetaanYhteiskunta

twitter.com/yy_verkosto

mailto:info@devoi.fi

Ryhmä ennakkoluulottomia yritysjohtajia perusti Yllätetään yhteiskunta -ryhmän vuonna 2007 synnyttämään uudenlaista public-private-people -yhteistyötä. Yllätetään yhteiskunta -hankkeista pisimmälle on ehtinyt Kohti hiilineutraalia kuntaa eli HINKU, jota tällä hetkellä vetää Suomen Ympäristökeskus. Toinen merkittävä ja tunnettu idea on nuorten työttömyyden ehkäisemiseen pyrkivä Uusien mahdollisuuksien tori. Yllätetään yhteiskunta luo ennakkoluulottomia ja ennen näkemättömiä toimintamalleja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen yritysten ja julkisen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. 

 

Lisätietoja: Jari Raitanen, 050 995 4440

info@devoi.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs