Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Oulun seudun kuntajakoselvittäjiksi Janne Antikainen, Claes Krüger ja Markku Mölläri

Valtiovarainministeriö

Oulun seudun kuntajakoselvittäjiksi Janne Antikainen, Claes Krüger ja Markku Mölläri

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2014 klo 11:02
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen päätti 25. helmikuuta 2014 määrätä toimitettavaksi erityisen kuntajakoselvityksen Hailuodon kunnan, Iin kunnan, Kempeleen kunnan, Limingan kunnan, Lumijoen kunnan, Muhoksen kunnan, Oulun kaupungin ja Tyrnävän kunnan välillä. 

Ministeri on asettanut kuntajakoselvittäjiksi FL Janne Antikaisen, FM Claes Krügerin sekä KTM, FM Markku Möllärin. Selvityksen tulee tuottaa tiedot, joiden perusteella voidaan arvioida edellytyksiä yhdistää edellä mainitut kunnat tai osa kunnista.

Selvityksen toimikausi alkaa 3.3.2014 ja päättyy selvityksen valmistuttua, kuitenkin viimeistään 31.12.2014 mennessä.

Hailuodon kunta, Iin kunta, Kempeleen kunta, Limingan kunta, Lumijoen kunta, Muhoksen kunta, Oulun kaupunki ja Tyrnävän kunta ovat tehneet lokakuussa 2013 valtiovarainministeriölle esityksen erityisen kuntajakoselvityksen käynnistämisestä. Hallitus on osana kehyskannanottoaan keväällä 2013 todennut, että se varautuu asettamaan suurimmille kaupunkiseuduille erityiset kuntajakoselvittäjät.

Lisätietoja:

kuntajakoselvittäjä Janne Antikainen p. 040 7641 829
kuntajakoselvittäjä Claes Krüger p. 044 703 1247
kuntajakoselvittäjä Markku Mölläri p. 040 568 1492
neuvotteleva virkamies Anu Hernesmaa, valtiovarainministeriö p. 02955 30027

Asettamispäätös kuntajakoselvityksestä
26.02.2014  |  pdf, 1,3 Mt

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs