Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Osinkoveroratkaisu vaikeuttaa kumppanuusyrittäjyyttä - Yrittäjien verotuksen peruslinja kuitenkin säilyy

Osinkoveroratkaisu vaikeuttaa kumppanuusyrittäjyyttä - Yrittäjien verotuksen peruslinja kuitenkin säilyy

Julkaistu: 03.02.2009 klo 14:18
Julkaisija:

Valtiovarainministeriön tänään julkistama esitysluonnos työperusteisen osingon verotuksesta säilyttää yrittäjien verotuksen perusrakenteen nykyisellään. Esitys ei muuttaisi niiden omistajayrittäjien tilannetta, jossa osingonjakoperusteena on osakeomistuksen määrä.

Valtiovarainministeriön tänään julkistama esitysluonnos työperusteisen osingon verotuksesta säilyttää yrittäjien verotuksen perusrakenteen nykyisellään. Esitys ei muuttaisi niiden omistajayrittäjien tilannetta, jossa osingonjakoperusteena on osakeomistuksen määrä. Esityksessä tunnistetaan se tosiasia, että pienyrityksissä tulos useimmissa tapauksissa muodostuu työpanoksen perusteella.
- Uudistuksella kuitenkin tarpeettomasti vaikeutettaisiin tuloksen jakamista sellaisissa muutaman osakkaan yhtiöissä, joissa osakkailla on aito yrittäjävastuu ja tulos olisi oikeudenmukaista jakaa työpanoksen perusteella. Näin on laita silloin, kun yrityksen tulos oleellisesti perustuu osakkeiden henkilökohtaiseen osaamiseen ja panokseen, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus sanoo.

Nyt esitettyä parempi verotusongelman ratkaisu on, että tarkennetaan työsuhteen ja yrittäjävastuun kriteereitä. Ratkaisun hakeminen tätä kautta toisi rajanveto-ongelmaan esitettyjä muodollisia kriteereitä kestävämmän 
linjauksen.
-  Esitetty ratkaisu tulisi joka tapauksessa nähdä vain tilapäisenä, toimitusjohtaja Järventaus sanoo.

Hallitus ei ole juurikaan toteuttanut niitä ohjelmansa kohtia, joissa tähdätään yrittäjien verotuksen kannustavuuden parantamiseen.
- Tätä tarkoittavien, yrittäjien kannalta myönteisten muutosten valmistelu tulee aloittaa pikaisesti, Järventaus toteaa.

Lisätietoja:
Suomen Yrittäjät, toimitusjohtaja Jussi Järventaus, p. 050 336 0015  ja veroasiantuntija Satu Grekin, p. 050 550 3488

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs