Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Onervan uudisrakennuksen urakoitsijat valittu ja rakennustyöt aloitettu

Senaatti-kiinteistöt

Onervan uudisrakennuksen urakoitsijat valittu ja rakennustyöt aloitettu

Tiedote.
Julkaistu: 03.07.2014 klo 13:16
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Oppimis- ja ohjauskeskus Onervalle uuden rakennuksen Jyväskylän Kukkumäkeen. Hankkeen urakoitsijat on valittu ja rakennustyöt aloitettu. 

Hankkeen pääurakoitsijaksi valittiin SRV Rakennus Oy. Putkiurakoitsijana toimii Kiinteistötekniikka KS-Kitek Oy, ilmanvaihtourakoitsijana Caverion Suomi Oy ja sähköurakoitsijana Are Oy. Lisäksi hankkeessa on useita pienempiä sivu-urakoita. 

Hankkeen työt on aloitettu toukokuun lopulla 2014 rakennuksen ja piha-alueen maa- ja perustustöillä. Meneillään on terapia-altaan ja väestönsuojan rakennustyöt. Elokuussa alkavat rungon elementtiasennukset lohkoittain. Vesikattotöiden arvioitu aloitusaika on syyskuussa. Käyttäjät muuttavat uuteen rakennukseen vuoden 2015 lopussa. 

Jyväskylän näkövammaisten koulu ja Haukkarannan koulu yhdistyivät vuonna 2013 hallinnollisesti ja toiminnallisesti Oppimis- ja ohjauskeskus Onervaksi. Keskuksessa toimii myös Onerva Mäen erityiskoulu. Lisäksi koulu tarjoaa tarvittaessa myös asumispalveluja kauempaa tulevia oppilaita varten. 

Vanhan näkövammaisten koulun tontille sijoittuvan uuden rakennuksen tiloihin siirtyvät erillään olevat yksiköt Haukkarannasta, Sepänkadulta, Kukkumäestä sekä Tervalasta. Oppimis- ja ohjauskeskuksessa tarjotaan palveluja oppimisen ja koulunkäynnin tuen tarpeisiin – yleisen, tehostetun ja erityisen tuen toteuttamiseen. Oppimis- ja ohjauskeskus Onerva toimii Opetushallituksen alaisuudessa, ja on osa valtakunnallista oppimis- ja ohjauskeskusten Valteri-verkostoa.

Uuden rakennuksen suunnittelun perusajatuksena on ollut uudenlaisen työ- ja oppimisympäristön luominen. Henkilökunta ja oppilaat ovat aktiivisesti olleet mukana tilojen suunnittelussa.

Lisää hankkeesta myös aiemmassa tiedotteessamme http://www.senaatti.fi/senaatti/uutishuone/tiedotteet-ja-uutiset/216/oppimis-_ja_ohjauskeskus_onervalle_uusi_rakennus 

Lisätietoja:

Senaatti-kiinteistöt, rakennuttajapäällikkö Jouni Viri, puh. 040 742 6131 

Oppimis- ja ohjauskeskus Onerva, oppimispäällikkö Tuulia Ikkelä-Koski, puh. 0295 332 811 

Ramboll CM Oy, projektipäällikkö Marko Hänninen, puh. 050 541 4549

Hankkeen perustiedot: 

Käyttäjänä on Oppimis- ja ohjauskeskus Onerva. 

Rakennuttajana on Senaatti-kiinteistöt.

Projektinjohtokonsulttina toimii Ramboll CM Oy. 

Tietomallikoordinaattorina ja IM-managerina toimii Sillman Arkkitehtitoimisto Oy. 

Hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Aarne von Boehm Oy, rakennesuunnittelusta KPM Engineering Oy / Sweco Rakennetekniikka, LVIA-suunnittelusta LVI-insinööritoimisto Lindroos Oy, sähkösuunnittelusta Sweco Talotekniikka Oy, elinkaarisuunnittelusta Granlund Oy, AV- ja akustiikkasuunnittelusta Akukon Oy sekä pohjarakennesuunnittelusta Insinööritoimisto Geo-Control Oy. 

Rakennuksen kerrosala on 12259 krm² ja kokonaistilavuus 56013 m³.

Hankkeen kustannusarvio on 29,0 milj. euroa (alv 0%). 

Energiatavoitteena on matalaenergiataso eli A+ rakennus. 

 

Senaatti-kiinteistöt on maanlaajuisesti toimiva liikelaitos, joka valtion sisäisenä työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana tuottaa ja tarjoaa tiloja ja niihin liittyviä palveluja valtionhallinnolle. Toimintamme perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen.  Tuomme tilalle ratkaisut.  www.senaatti.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs