Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » OLL: Liikkuva koulu -ohjelman kokeilut välttämätöntä ulottaa myös korkea-asteelle

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL)

OLL: Liikkuva koulu -ohjelman kokeilut välttämätöntä ulottaa myös korkea-asteelle

Julkaistu: 04.09.2015 klo 15:03
Julkaisija: Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL)

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen toi tämänpäiväisessä hallituksen osaamisen ja koulutuksen kärkihankkeita käsitelleessä tiedotustilaisuudessa esille, että Liikkuva koulu -ohjelman suunnitellaan laajentuvan valtakunnalliseksi ja kokeilujen avulla toisen asteen oppilaitoksiin. Jotta kokeiluista saadaan täysi hyöty, on välttämätöntä ulottaa ne myös korkeakouluihin.

 

“Laajentamalla Liikkuva koulu -ohjelman toimintatavat koko koulutusjärjestelmään saadaan niiden piiriin myös kaikki koulutusasteiden väliset nivelvaiheet, jotka ovat nuoren elämänkulussa erittäin herkkiä kohtia terveys- ja liikuntatottumusten muutoksille”, toteaa Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtaja Matias Vainio.

 

Liikkuva koulu -ohjelman laajentaminen kaikille koulutusasteille voidaan toteuttaa helpolla ja kustannustehokkaalla tavalla hyödyntämällä jo käynnissä olevia toisen ja korkea-asteen oppilaitoksiin kohdistuvia liikunnan edistämishankkeita ja niiden tuloksia. Koululais- ja opiskelijaliikuntajärjestöt ovat lisäksi tehneet valmiin esityksen laajentumiskokeilujen sisällöiksi ja toimenpiteiksi. “Liikkuva ja hyvinvoiva koulutusjärjestelmä on tavoite, josta Suomen ei ole varaa tinkiä”, päättää puheenjohtaja Vainio.

 

 

Lisätietoja


Puheenjohtaja

Matias Vainio

Opiskelijoiden Liikuntaliitto

+358447800211

matias.vainio@oll.fi

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL) on 1924 perustettu valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvonta- ja palvelujärjestö. OLL:n edustaa kaikkia Suomen korkeakouluopiskelijoita. OLL vaikuttaa, palvelee, kouluttaa, tutkii ja toimii niin kansallisilla kuin kansainvälisilläkin kentillä opiskelijaliikunnan puolesta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs