Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » OECD:s generalsekreterare Angel Gurría publicerade OECD:s översikt om den finländska ekonomin

Valtiovarainministeriö

OECD:s generalsekreterare Angel Gurría publicerade OECD:s översikt om den finländska ekonomin

Pressmeddelande.
Publicerad: 12.02.2014 kl. 10:21
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Huvudtemana i OECD:s ekonomiska översikt om Finland gäller framför allt de ekonomiska konsekvenserna av befolkningsåldrandet samt kommunernas ekonomi och kommunreformen.

OECD:s generalsekreterare Angel Gurría presenterade den ekonomiska översikten om Finland (OECD Economic Survey on Finland 2014) på onsdagen den 12 februari 2014 vid en av finansminister Jutta Urpilainen sammankallad tillställning på finansministeriet.

I sin ekonomiska översikt utvärderar OECD utvecklingen för den finländska ekonomin och ger rekommendationer åt Finland. Rekommendationerna i översikten gäller framför allt svarandet mot de ekonomiska konsekvenserna av befolkningsåldrandet i Finland samt kommunalekonomin och kommunreformen. I översikten ges dessutom rekommendationer som gäller finanspolitiken och strukturreformerna, finansmarknaderna samt innovationer och grön tillväxt. 

En sammanfattning över de viktigaste slutledningarna ges ut i pdf-format på OECD:s webbplats www.oecd.org/eco/surveys/finland-2014.htm. Länken kan distribueras i samband med rapportering om den ekonomiska översikten.

Förfrågningar: Marketta Henriksson, finansråd, tfn 02955 30441

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs