Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » NIA-innovaatiotyökalu keräsi 54 yritykseltä ehdotuksen ympäristöhaasteeseen

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

NIA-innovaatiotyökalu keräsi 54 yritykseltä ehdotuksen ympäristöhaasteeseen

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2014 klo 10:29
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Maailman johtava ympäristöalan palveluita tarjoava Veolia Environnement ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy lanseerasivat marraskuussa Pohjoismaissa avoimen Nordic Innovation Accelerator -palvelualustan (NIA), joka tarjoaa cleantech-yrityksille mahdollisuuden esitellä innovaatioitaan ja osaamistaan kansainväliselle foorumille ja erityisesti suuryrityksille.

Suomen asema cleantech-markkinoilla perustuu vahvaan teknologiaosaamiseen, mutta sen kaupallistamisessa ja viennissä on vielä työsarkaa. Nordic Innovation Acceleratorin kautta kaiken kokoiset yritykset voivat esittää ratkaisuja suuryritysten antamiin haasteisiin. Ensimmäisen haasteen esitti ranskalainen Veolia Environment, joka haki ratkaisuja jätehuollon logistiikan optimointiin. Haasteeseen vastasi yhteensä 54 yritystä, joista yhdeksän oli Suomesta. ”Veolian asiantuntijat pitivät Pohjoismaista saatujen ratkaisujen tasoa korkeana ja ehdotusten määrä yllätti positiivisesti”, kertoo Ladecin projektikoordinaattori Emmi Kaipio.

Kiinnostavia ehdotuksia esittäneet yritykset kutsutaan Ranskaan jatkokeskusteluihin tämän kevään aikana. Tämä on loistava mahdollisuus pienelle tai keskisuurelle yritykselle, koska oman teknologian leviämiselle on parhaat mahdollisuudet juuri alan suurimpien pelureiden kautta. 

”Monet suomalaiset teollisuusyritykset ovat ympäristöystävällisimpiä moniin kilpailijoihinsa verrattuna. Cleantech-ala on kuitenkin monessa mielessä vasta alussa. Seuraavien vuosien aikana kotimaisten yritysten tulee olla aktiivisia, jotta menestymme maailmalla”, toteaa Ladecin kehittämispäällikkö Nina Harjula.  ”Cleantech-tarpeiden kasvaessa vaihtoehtojen kartoittaminen on välttämätöntä kaikille suuryrityksille. NIA-alustamme tarjoaa suuryrityksille nopean ja ketterän tavan kartoittaa eri vaihtoehtoja, kun taas pienet ja keskisuuret yritykset saavat suoran kontaktipinnan suuryrityksiin.”

Uusi haaste julkaistiin tänään. Haasteessa etsitään innovatiivista teknologiaa, jolla pystytään mittaamaan orgaanisten materiaalien kosteustasoa esimerkiksi jätteissä tai erilaisissa biomassoissa.

Linkki palveluun: http://www.nordicinnovationaccelerator.com/en/

Lisätiedot:

Nina Harjula, puh. 050 5180 915, nina.harjula@ladec.fi

 

 

 

 

Lahden Seudun Kehitys LADEC – Kestävän kasvun vauhdittaja

LADECin tehtävänä on kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. LADEC tarjoaa yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita, jotka kattavat yrityksen elinkaaren eri vaiheet. Osaamiskärkinämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu. Yhtiöllämme on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla.  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs