Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Neuvosto evästi puheenjohtajansa CAP-uudistuksen loppuvääntöön

Maa- ja metsätalousministeriö

Neuvosto evästi puheenjohtajansa CAP-uudistuksen loppuvääntöön

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2013 klo 17:27
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Bryssel 23.9.2013

Maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontui maanantaina Brysselissä ja kuuli puheenjohtajaltaan Liettualta selonteon CAP-uudistuksen neuvottelutilanteesta. Neuvotteluja käydään puheenjohtajamaan, Euroopan parlamentin ja komission välillä muutamista rahoituskehyksiin liittyvistä asioista, jotka eivät sisältyneet CAP-uudistuksesta viime kesäkuussa tehtyyn poliittiseen sopimukseen. Ministerit olivat valmiita liikkumaan parlamentin ehdottamaan suuntaan joissakin rahoituskehyksiin liittyvissä asioissa.

− Suomen kannalta parlamentin muutosehdotuksilla ei ole suurta käytännön merkitystä. Uudistuksessa on päästävä pikaisesti eteenpäin, joten minä ja kollegani olimme valmiita myönnytyksiin, toteaa maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen.

Neuvoston puheenjohtaja, komissio ja Euroopan parlamentti käyvät CAP-uudistuksesta todennäköisesti viimeisen kolmikantaneuvottelun huomenna. Myös maatalouskomissaari Dacian Ciolos painotti, että neuvottelut on saatava pikaisesti päätökseen, jotta uudet asetukset saadaan voimaan suunnitellusti.

Metsästrategia käytäntöön


Neuvoston muissa asioissa keskusteltiin komission viime viikolla julkistamasta EU:n metsästrategiasta, jonka uudistaminen käynnistettiin kolme vuotta sitten pitkälti Suomen ansiosta. Metsäsektoriin vaikuttavat EU:n eri sektoripolitiikat, kuten ympäristö-, energia- ja ilmastopolitiikat. Strategia parantaa johdonmukaisuutta metsäasioissa ja eri politiikkojen yhdenmukaisuutta metsäsektorin omien tavoitteiden kanssa.

Ministeri Koskinen oli tyytyväinen siihen, että metsästrategia on laadittu kokonaisvaltaisesti ja kunnianhimoisesti. − Suomi on pitänyt EU:n metsästrategian uudistamista erittäin tärkeänä ja olen tyytyväinen siitä, että strategia vaikuttaa kokonaisvaltaiselta ja kunnianhimoiselta. Nyt tulisi käynnistää työ myös metsätoimintaohjelman laatimiseksi, jotta strategia saadaan käytäntöön, hän totesi.

Neuvoston muissa asioissa keskusteltiin lisäksi afrikkalaisen sikaruton vastustamiseen liittyvien toimenpiteiden tehostamisesta, elävien eläinten liikkumisen seurantajärjestelmän (Traces) aktiivisemmasta käytöstä, kansainvälisten maatalouskauppaneuvottelujen tilanteesta, luonnonmukaista tuotantoa koskeneesta konferenssista, EU:n maksajavirastojen päälliköiden kokouksesta ja valkuaiskasvien käytön edistämistä koskeneesta konferenssista.

Ministeri Koskinen osallistuu huomenna Brysselissä komission järjestämään maitoalan konferenssiin.


Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:

maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 162 269
etunimi.sukunimi@mmm.fi


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs