Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Neljään aluehallintovirastoon ylijohtajat

Valtiovarainministeriö

Neljään aluehallintovirastoon ylijohtajat

Tiedote.
Julkaistu: 09.10.2014 klo 13:28
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtioneuvosto nimitti 9. lokakuuta ylijohtajat neljään aluehallintovirastoon. Virat täytetään 1.1.2015 lukien kolmen vuoden määräajaksi.

Valtioneuvosto nimitti

- Etelä-Suomen aluehallintovirastoon hallintotieteiden maisteri Minna Karhusen

- Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoon kauppatieteiden maisteri Jorma Pitkämäen

- Itä-Suomen aluehallintovirastoon yhteiskuntatieteiden tohtori, filosofian kandidaatti Elli Aaltosen

- Pohjois-Suomen aluehallintovirastoon hallintotieteiden maisteri Terttu Savolaisen.

Nimitetyistä Pitkämäki, Aaltonen ja Savolainen jatkavat aluehallintovirastojensa ylijohtajina. Sen sijaan uutena virassaan aloittaa Minna Karhunen, joka tulee ylijohtajaksi Anneli Tainan siirtyessä eläkkeelle vuodenvaihteessa.  Karhunen on aiemmin toiminut mm. kansanedustajana ja Karkkilan kaupungin kaupunginjohtajana. Nykyisin hän on Järvenpään kaupungin kehitysjohtaja.

Aluehallintoviraston tehtävänä on toteuttaa alueellista yhdenvertaisuutta edistämällä oikeusturvaa, hyvinvointia ja turvallisuutta yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Manner-Suomessa on kuusi aluehallintovirastoa.

Aluehallintovirastot kuuluvat valtiovarainministeriön hallinnonalaan. Aluehallintovirastoja ohjaavat valtiovarainministeriön lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, oikeusministeriö, työ-  ja elinkeinoministeriö, ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, sisäministeriö sekä eräät keskushallinnon viranomaiset.

Lisätietoja:

hallinto- ja kehitysjohtaja, ylijohtaja Helena Tarkka, puh. 02955 30141, etunimi.sukunimi@vm.fi

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs