Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Ministerit keskustelevat maatalouden monimuotoisuudesta

Maa- ja metsätalousministeriö

Ministerit keskustelevat maatalouden monimuotoisuudesta

Tiedote.
Julkaistu: 30.04.2014 klo 09:46
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Kreikan puheenjohtajakauden epävirallisessa maatalousneuvoston kokouksessa 4.-6.5.2014 Ateenassa aiheena on eurooppalaisen maatalouden monimuotoisuuden muuttaminen voimavaraksi. Maatalouden monimuotoisuutta pohditaan muun muassa talouden, ympäristön ja maaseutualueiden kannalta. Suomea kokouksessa edustaa maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen.

Epävirallisen neuvoston luonteen mukaisesti keskustelu on mielipiteiden ja ajatusten vaihtoa. Vastauksia haetaan esimerkiksi kysymykseen EU:n maatalouden suuren monimuotoisuuden eduista ja haitoista. Myös ruokaketjun eri toimijoiden tarpeita ja odotuksia monimuotoisuuteen liittyen sekä uuden yhteisen maatalouspolitiikan keinojen käyttöä monimuotoisuuden ylläpitämisessä ja muuttamisessa voimavaraksi pohditaan.

Suomi pitää keskustelua eurooppalaisen maatalouden monimuotoisuuden hyödyistä ja sen vaikutuksista kilpailukyvyn vahvistamiseen tarpeellisena ja hyödyllisenä. Monimuotoisuus on EU:n rikkaus ja voimavara. Kuluttajat haluavat entistä erilaisempia tuotteita ja maatalouden on vastattava tähän asiakaslähtöisesti. Toisaalta EU:n maatalouden ja luonnonolosuhteiden erilaisuus on otettava huomioon myös yhteisen maatalouspolitiikan tukia ja niiden valvontaa koskevassa lainsäädännössä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 16 2269


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs