Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Ministeri Thors: Vähemmistövaltuutetulla tulisi olla oikeus puuttua syrjintään työelämässä

Sisäasiainministeriö

Ministeri Thors: Vähemmistövaltuutetulla tulisi olla oikeus puuttua syrjintään työelämässä

Julkaistu: 03.02.2011 klo 10:54
Julkaisija: Sisäasiainministeriö

Maahanmuutto- ja eurooppaaministeri Astrid Thors pitää tärkeänä, että vähemmistövaltuutetun roolia vahvistettaisiin ja vähemmistövaltuutetulle tulisi entistä paremmat mahdollisuudet puuttua kaikenlaiseen syrjintään. Vähemmistövaltuutettu voi tällä hetkellä puuttua vain etniseen syrjintään. Toimivaltuuksien laajentaminen merkitsisi, että valtuutettu voisi puuttua myös vammaisuuden ja seksuaalisen suuntautumisen perusteella tapahtuvaan syrjintään.  

– Sisäministeriö on kannattanut uudistusta, mutta rahoituksen puute on estänyt uudistuksen. Jos vähemmistövaltuutetun toimialaa laajennetaan, sen tulee tapahtua uskottavasti ja riittävin resurssein, ministeri sanoi tänään puhuessaan Ihmiskauppaa työelämässä -seminaarissa Helsingissä. 

– Mielestäni vähemmistövaltuutetulla tulisi myös olla oikeus puuttua syrjintään työelämässä, yhdessä muiden viranomaisten kanssa. Tämä vahvistaisi myös ihmiskaupan vastaista työtä, ministeri totesi. 

Ministeri Thorsin mukaan järjestöillä on iso rooli ihmiskaupan torjunnassa ja havaitsemisessa. – Järjestöjen mahdollisuuksia toimia ihmiskauppaa vastaan tulisikin parantaa lisäämällä rahoitusta järjestöille. Emme voi ajatella, että järjestöt tekevät tätä tärkeää työtä ilman rahoitusta. Järjestöjen rooli ihmiskaupan uhrien havaitsemisessa on merkittävä, ministeri painotti.  

Ministeri Thors korosti puheessaan, että ihmiskaupan vastaista työtä on Suomessa tehty järjestelmällisesti. – On kuitenkin tärkeää selvittää ihmiskaupan laajuutta suomalaisessa työelämässä. Tarvitsemme luotettavaa tutkimusta asiasta ja yhteisiä toimintamalleja viranomaisten ja järjestöjen työhön, ministeri totesi.  

Lisätietoja: erityisavustaja Thomas Bergman, 071 878 8212

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs