Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Ministeri Holmlund: Hätäkeskusuudistuksessa tarvitaan sekä henkilöstön että yhteistyökumppaneiden ammattitaitoa ja osaamista

Sisäasiainministeriö

Ministeri Holmlund: Hätäkeskusuudistuksessa tarvitaan sekä henkilöstön että yhteistyökumppaneiden ammattitaitoa ja osaamista

Julkaistu: 24.03.2010 klo 14:26
Julkaisija: Sisäasiainministeriö

Sisäasiainministeri Anne Holmlund toivoo, että henkilöstö osallistuu Hätäkeskuslaitoksen uudistamishankkeisiin aktiivisesti omaa ammattitaitoaan ja osaamistaan hyödyntäen.

Sisäasiainministeri Anne Holmlund toivoo, että henkilöstö osallistuu Hätäkeskuslaitoksen uudistamishankkeisiin aktiivisesti omaa ammattitaitoaan ja osaamistaan hyödyntäen. 

- Kokonaisuutena muutos tullaan tekemään laajalla rintamalla yhteistyössä Hätäkeskuslaitoksen johdon, henkilöstön, yhteistoimintaviranomaisten, yhteistyökumppaneiden sekä uudistuksen keskeisten  osaprojektien kanssa, totesi ministeri Holmlund  keskiviikkona 24.3. Hätäkeskuslaitoksen henkilöstöseminaarissa Espoossa.

Hätäkeskuslaitos on jatkossa nykyistä yhtenäisempi valtakunnallinen virasto. Se tarjoaa uusia mahdollisuuksia myös henkilöstölle. Holmlund on varma, että työhyvinvointiin ja ammatilliseen kehittymiseen liittyvät näkökohdat voidaan uudistuvassa hätäkeskustoiminnassa ottaa entistä paremmin huomioon. 

- Nyt alkaneessa muutoksessa henkilöstöstä pidetään huolta. Valtionhallinnossa on käytössä muutostilanteiden varalta valtioneuvoston päättämät periaatelinjaukset, joita on tarkennettu valtiovarainministeriön päätöksillä. Linjauksista on sovittu henkilöstöjärjestöjen kanssa. Pyrimme parhaalla mahdollisella tavalla noudattamaan hyvää henkilöstöpolitiikkaa, Holmlund sanoi. 

Kehittyvässä hätäkeskuslaitoksessa riittää Holmlundin mukaan työtä kaikille. Muutoksessa kehitetään koko auttamisen ketjua. Muutos koskee Hätäkeskuslaitoksen lisäksi poliisia, pelastustointa, sosiaali- ja terveysviranomaisia sekä muita auttamisen ketjuun kuuluvia yhteistoimintatahoja. Kokonaisuudistus koskee myös Hätäkeskusyksikköä hallinnon rakenteita kehitettäessä.

Ministeri Holmlundin koko puhe löytyy osoitteesta www.intermin.fi/puheet

Lisätietoja: erityisavustaja Kristiina Kokko, 071 878 8206

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs