Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Microsoftin sijoitukset pilvipalveluihin Euroopassa nousevat 3 miljardiin dollariin

Microsoft Oy

Microsoftin sijoitukset pilvipalveluihin Euroopassa nousevat 3 miljardiin dollariin

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2016 klo 17:07
Julkaisija: Microsoft Oy

Euroopassa vierailevat Microsoftin johtajat kertovat asiakkaiden siirtymisestä pilveen, uusista sijoituksista ja pilveen liittyvistä toimintaperiaatteista.

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella ja lakiasioista vastaava johtaja Brad Smith ovat kertoneet tänään uusia tietoja yhtiön sijoituksista pilvipalveluihin Euroopassa. Nadella kertoi, että Microsoft on yli kaksinkertaistanut pilvikapasiteettinsa Euroopassa viimeisen vuoden aikana ja on sijoittanut yli 3 miljardia dollaria Eurooppaan tähän päivään mennessä. Lisäksi hän ilmoitti, että yhtiö aikoo toimittaa Microsoft Cloud -palveluita myös Ranskan datakeskuksista käsin vuodesta 2017 alkaen. Nämä uudet sijoitukset pilvipalveluihin auttavat asiakkaita tekemään uusia innovaatioita toimialoillaan sekä siirtämään liiketoimintansa pilveen huomioiden samalla eurooppalaiseen tiedon suvereniteettiin, tietoturvaan ja vaatimustenmukaisuuteen liittyvät tarpeet. Osana sitoumustaan tehdä pilvestä luotetumpi, vastuullisempi ja kattavampi Microsoft on myös julkaissut A Cloud For Global Good -teoksen. Tiedot kerrottiin tänään Dublinissa Nadellan ja Smithin aloittaessa nelipäiväisen vierailunsa Euroopassa, jonka aikana he tapaavat yritysten ja valtioiden johtajia.

”Jatkamme merkittäviä sijoituksia pilvi-infrastruktuuriin vastataksemme eurooppalaisten asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kasvavaan kysyntään”, kertoo Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella. ”Globaalin, luotetun ja älykkään pilvialustan rakentaminen on oleellisen tärkeää missiollemme auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Organisaatioilla Euroopassa ei koskaan ole ollut parempaa aikaa vauhdittaa kasvuaan ja tarttua mahdollisuuksiin Microsoft Cloudin avulla.”

Pilvi vauhdittaa digitaalista murrosta Euroopassa

Microsoft on myös esitellyt suunnitelmiaan tarjota Azure-, Office 365- ja Dynamics 365 -pilvipalveluita useista Ranskassa sijaitsevista datakeskuksista käsin. Palvelujen arvioidaan tulevan saataville vuonna 2017. Tällä hetkellä Microsoft tarjoaa asiakkailleen Euroopassa kattavan valikoiman innovatiivisia, paikallisia Microsoft-pilvipalveluita, joiden avulla asiakkaat voivat muuntaa liiketoimintansa digitaaliseksi. Näihin lukeutuvat muun muassa vastikään julkistetut Microsoft Cloud -palvelut Isossa-Britanniassa (Microsoft Azure ja Office 365) ja Saksassa (Microsoft Azure jo saatavissa ja Office 365 suunnitteilla vuoden 2017 alkupuolelle) sijaitsevista datakeskuksista. Jälkimmäinen tarjoaa Euroopassa ensimmäistä kertaa toimitusmallia, jossa asiakkaiden tietoihin pääsyä hallinnoi saksalainen Deutsche Telekomin tytäryhtiö T-Systems International.

Nämä myös tulevaisuudessa kasvavat sijoitukset, mukaan lukien Alankomaiden ja Irlannin datakeskukset, sekä datakeskukset Itävallassa ja Suomessa, auttavat Microsoftia vastaamaan odotettuun asiakaskysyntään Euroopassa. Sijoitusten avulla Microsoft pystyy myös tarjoamaan eurooppalaisille asiakkailleen yhä parempia mahdollisuuksia organisaatioiden digitalisaatioon pilvipalveluiden avulla ja täyttämään samalla asiakkaiden tietoturvaa ja vaatimustenmukaisuutta koskevat tarpeet mukaan lukien ymmärryksen siitä missä oma data sijaitsee.

Microsoft Cloud, mukaan lukien Azure, Office 365 ja Dynamics 365, tarjoaa asiakkaille luotetun globaalin infrastruktuurin, johon kuuluu yli 30 toiminnassa olevaa ja 36 julkistettua datakeskusaluetta. Tämä on enemmän kuin millään toisella merkittävällä pilvipalveluiden tarjoajalla Euroopassa ja globaalisti. Sijoitusten ansiosta useammat eurooppalaiset asiakkaat käyttävät Microsoft Cloud -palveluja liiketoiminnan ja arjen digitalisaatioon. Asiakkaita ovat muun muassa:

  • Ison-Britannian puolustusministeriö, joka työllistää noin 250 000 ihmistä, käyttää Microsoft Office 365- ja Microsoft Azure -pilvipalveluita kustannustehokkaiden, modernien ja joustavien tietojenkäsittelypalveluiden toimittamiseksi osana maan hallituksen digitalisaatio-ohjelmaa.
  • Renault-Nissan tekee yhteistyötä Microsoftin kanssa kehittääkseen autoihin uuden sukupolven verkkoon yhdistettyjä palveluita, jotka hyödyntävät Microsoft Azurea asiakaskokemuksen parantamiseksi muun muassa edistyksellisen navigaation, ennakoivan huollon ja ajoneuvokeskeisten palveluiden, auton ominaisuuksien etätarkkailun, ulkoisten mobiilikokemusten ja OTA-päivitysten (over-the-air) avulla.
  • Irlannin kansallinen terveyspalveluiden tarjoaja HSE sijoittaa digitaalisen infrastruktuurin luomiseen parempien terveyspalveluiden ja potilasturvallisuuden saavuttamiseksi. Aloite luo turvallisen pilvi-infrastruktuurin käyttämällä Microsoft Azure-, Office 365- ja Dynamics 365 -palveluita ja mahdollistaa yhden uniikin tunnisteen kaikille potilaille, sähköiset terveystietorekisterit kaikille äideille ja lapsille Irlannissa, yhden laboratoriojärjestelmän, digitaalisen henkilöllisyyden kaikille terveysalan työntekijöille sekä kommunikointivälineitä terveydenhuollon ammattilaisten ja potilaiden suhteiden väliseen kehitykseen.
  • ZF, johtava voimansiirto- ja alustateknologioiden sekä aktiivisen ja passiivisen turvallisuusteknologian kehittäjä, ylläpitää deTAGtive-data-alustaansa Saksan Azure-pilvessä Openmatics-brändin alla yhdistääkseen siirrot verkkoon sekä hallinnoidakseen niitä hyödyntämällä julkisten pilvipalveluiden hyötyjä.

Rakentamassa pilvipalveluja kaikkien hyväksi

Nadella ja Smith korostivat myös, miten tärkeää on varmistaa, että pilviteknologioiden mahdollistamat innovaatiot hyödyttävät kaikkia ihmisryhmiä, eikä kukaan jää kehityksessä jälkeen. Muutoksen nopeus huolestuttaa ja saattaa aiheuttaa myös haasteita joillekin yksilöille ja yhteisöille. Nadella ja Smith pitivätkin puheessaan tärkeänä sen varmistamista, että pilvipalveluja käytetään globaalisti hyvän tekemiseen. He mainitsivat, että teknologiayhtiöiden, yhteisöjen ja valtioiden pitää tehdä yhteistyötä tämän saavuttamiseksi.

Panoksena tähän tärkeään keskusteluun Microsoft ilmoitti julkaisseensa kirjan nimeltä Cloud for Global Good, jossa on kuvattu 78 suositusta julkishallinnon päätöksentekoon auttamaan pilviteknologioiden kehittämisessä luotettavammaksi, vastuullisemmaksi ja kattavammaksi. 15 luokkaan jaettujen suositusten aiheita ovat seuraavan sukupolven taidot, turvallisuuden ja yksityisyydensuojan parantaminen digitaalisella aikakaudella, ympäristön kestävä kehitys, yhteisöjen suojaaminen ja paremman tulevaisuuden turvaaminen kaikille lapsille. Kirja tarjoaa konkreettisia ratkaisuehdotuksia esimerkiksi tiedonkulkuhäiriöihin, jotka voivat keskeyttää kriittisiä palveluita, ihmisten suojaamiseen verkkopetoksilta ja julkishallinnon sähköisten palvelujen takaamiseen myös vammaisille käyttäjille.

”Pilvitietojenkäsittelyn avulla voidaan potentiaalisesti ratkaista joitakin maailman suurimpia haasteita, mutta kuten kaikki teknologiat, myös pilvi herättää yhteiskunnallisesti tärkeitä kysymyksiä”, totesi Microsoftin lakiasioista vastaava johtaja Brad Smith. ”Meidän täytyy työskennellä yhdessä rakentaaksemme pilvipalveluita kaikkien hyväksi. Toivomme, kirjassa esittämämme ajatukset auttavat kehittämään pilviteknologiaa ja varmistamaan samalla, että kukaan ei jää kehityksessä jälkeen.”

Lisätietoja A Cloud for Global Good -teoksesta löytyy osoitteessa http://www.microsoft.com/cloudforgood.

Keskusteluja asiakkaiden, kehittäjien, startup-yritysten ja päättäjien kanssa ympäri Eurooppaa

Microsoftin johtajat tapaavat kiertueellaan Dublinissa, Pariisissa, Berliinissä ja Lontoossa eurooppalaisten asiakkaiden, kumppaneiden, kehittäjien ja valtionhallinnon edustajia. Microsoftin johtajat pitävät kussakin kaupungissa keynote-puheita sekä tapaavat paikallisia nuoria. Esimerkiksi Pariisissa he tapaavat DigiGirlz-koodaajia, Dublinissa opettajia ja berliiniläisessä peruskoulussa pakolaislapsia, jotka käyttävät Microsoftin ohjelmia saksan kielen oppimiseen.

 

Lisätietoja:

Aki Siponen, teknologiajohtaja, Microsoft Oy, aki.siponen@microsoft.com, p. +358 50 351 2690

Microsoft
Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs