Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Maataloustuotteiden menekinedistämisestä syntyi sopu neuvostossa

Maa- ja metsätalousministeriö

Maataloustuotteiden menekinedistämisestä syntyi sopu neuvostossa

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2014 klo 20:20
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Maatalous- ja kalastusneuvosto keskusteli maataloustuotteiden tiedotuksen ja menekinedistämisen tukemisesta ja sai sovittua siitä yhteisen näkemyksen pohjaksi keskusteluun Euroopan Parlamentin kanssa. Puheenjohtajamaa Kreikan kompromissiehdotukset saivat jäsenmailta hyvän vastaanoton. Suomea kokouksessa edusti valtiosihteeri Risto Artjoki, sillä maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen osallistui hallituksen kehysriihineuvotteluihin kotimaassa.

Puheenjohtajamaan ehdotukset menekinedistämisasetuksesta saivat jäsenmailta positiivisen vastaanoton. Puheenjohtaja esitti, että komission esittämä yksinkertaisempi ohjelmien hyväksymismenettely hyväksytään, mutta jäsenmaat saavat komission ehdotusta enemmän informaatiota tehdyistä hakemuksista hakuprosessin aikana.


Komission ehdotuksesta poiketen myös kansalliset laatujärjestelmät voisivat olla menekinedistämisen kohteena ja sisämarkkinoilla voitaisiin myös tehdä menekinedistämiskampanjoita eikä pelkkää tiedotusta, kuten komissio esitti. Jäsenmaiden enemmistö hyväksyi korkeamman EU-rahoitusprosentin käytön kansallisen rahoituksen sijaan. Myös Suomi hyväksyi tämän periaatteen, jolla vältetään se, että hakijoiden omarahoitusosuus menekinedistämisohjelmissa nousisi liian korkeaksi.


Komissio esitteli neuvostolle ehdotuksensa luomulainsäädännön uudistuksesta, jolla vastataan tuotannon kehitykseen ja kuluttajien odotuksiin. Komissio raportoi myös hedelmä- ja vihannesalan järjestäytymiskehityksestä sekä lihan alkuperämaan tai lähtöpaikan pakollisesta ilmoittamisesta.


Kalastusasioissa päätettiin tuulenkalan kalastuskiintiöistä 2014. Muissa asioissa keskusteltiin muun muassa maitosektorin tilanteesta ja ministerien lounaalla kansainvälisistä kauppaneuvotteluista.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Risto Artjoki, p. 0295 162 254
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 162 269
etunimi.sukunimi@mmm.fi


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs