Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Maatalouden markkinakriisi ja afrikkalainen sikarutto esillä maatalousneuvostossa

Maa- ja metsätalousministeriö

Maatalouden markkinakriisi ja afrikkalainen sikarutto esillä maatalousneuvostossa

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2015 klo 15:53
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontuu Brysselissä maanantaina 7. syyskuuta. Suomea kokouksessa edustaa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.
 
Keskustelun avaava maatalouskomissaari Phil Hogan esittelee maataloustuotteiden markkinatilannetta. Esille nousevat maitosektorin, sianliha-alan ja hedelmien ja vihannesten hankala tilanne ja komission mahdolliset tukitoimenpiteet tilanteen helpottamiseksi. Suomen osalta markkinatilanne on Venäjän tuontikiellon vuoksi hankala erityisesti maito- ja sianlihasektoreilla.
 
Suomi katsoo, että komission tulisi käyttää toimivallassaan olevia keinoja markkinoiden vakauttamiseksi ja tuottajien tulotason turvaamiseksi.
 
– Toivomme komissiolta konkreettista pakettia markkinakriisin helpottamiseksi ja erilaisia tuottajien tulotasoa vakauttavia toimenpiteitä riittävällä rahoituksella, ministeri Tiilikainen summaa.
 
Maatalousministerit keskustelevat myös Baltian maissa kesän aikana huolestuttavasti levinneen afrikkalaisen sikaruton torjunnasta. Baltian maat ja Puola toivovat lisää joustavuutta alueellisiin rajoituksiin.
 
– Suomi tukee kaikkia niitä toimia, joilla afrikkalainen sikarutto pyritään hävittämään ja joiden avulla voidaan ehkäistä taudin leviäminen muihin maihin. Rajoitusten keventämiselle ei kuitenkaan nähdä mahdollisuuksia ennen kuin tauti on saatu paremmin hallintaan ja syyt sen leviämiselle on saatu selvitettyä, Tiilikainen toteaa.
 
Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 16 2269
apulaisosastopäällikkö Taina Aaltonen, p. 0295 16 2439

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs