Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Luonnonsuojeluliitto laski soidensuojeluohjelman aikataulun

Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonnonsuojeluliitto laski soidensuojeluohjelman aikataulun

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2014 klo 13:41
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliitto on laskenut aikataulun, jolla soidensuojelun täydennysohjelma saadaan valmiiksi hallitusohjelman mukaisesti vielä ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Maanomistajakuulemisten tulee alkaa viimeistään marraskuun puolivälissä.

Selvitykset soidensuojelun vapaaehtoisista lisäkeinoista sopivat hyvin toteutettavaksi samanaikaisesti kuulemiskierroksen kanssa, kunhan aineisto saadaan ensin 30 päivää kestävälle kuulemiskierrokselle.

Aikataulu on ohjeellinen ja siihen on laskettu mukaan kaksi maanomistajien kuulemiskierrosta, sekä näihin liittyvät tiedotusvelvoitteet ja palautteen läpikäyntiin kuluva aika. Lisäksi valmisteluun kuuluu maanomistajakuulemisia seuraava yleiskuuleminen. Valtioneuvoston päätös asiasta tulisi saada helmikuussa ja päätöksistä tulisi tiedottaa asianosaisille viimeistään maaliskuussa 2015.

Eduskuntavaalit pidetään huhtikuussa 2015. Mikäli soidensuojelun täydennysohjelman valmistelua ei saada päätökseen tähän mennessä, soidensuojelu uhkaa vesittyä. Sekä ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen että soidensuojelun täydennysohjelman lykkäämistä kiitelleet tahot ovat sittemmin korostaneet kannattavansa soidensuojelua.

- Kaikki kertovat nyt kannattavansa soidensuojelua, mutta oleellista on, ymmärretäänkö luonnonsuojeluohjelman valmistumiseen liittyvä aikataulu, sanoo Risto Sulkava Suomen luonnonsuojeluliitosta.

Maanomistajien ensimmäisen kuulemisen tulee käynnistyä viimeistään marraskuun puolivälissä, jotta lakisääteiset kuulemiset ja muut toimet saadaan valmiiksi tällä hallituskaudella. Eduskuntavaalit huhtikuussa 2014 ovat takaraja, jos soidensuojeluohjelma halutaan saada toteutettua.

Suomen luonnonsuojeluliiton suovetoomukseen on allekirjoittanut jo 15 253 henkilöä. Luonnonsuojeluliitto on pyytänyt pääministeri Alexander Stubbilta audienssia, jossa adressi on tarkoitus luovuttaa.

 

Soidensuojelun täydennysohjelman ohjeellinen aikataulu:

1. Ilmoitus virallisessa lehdessä 7 vrk ennen kuulemista (n. 15.11.)

2. Kirjeet maanomistajille 3 vrk ennen kuulemista

3. Kuuleminen lakisääteisesti vähintään 30 vrk (n. 25.10.-26.11.)

4. Palautteen läpikäynti, korjaukset, perusteltujen kommenttien huomiointi, toisen kuulemiskierroksen valmistelutyöt (joulukuu 2014)

5. Kuulemisen perusteella muuttuneet kohteet uudelle kuulemiselle, sekä yleiskuuleminen

(7vrk+3vrk+30vrk => n. 10.1.-20.2.)

6. Valtioneuvoston päätös soidensuojelun täydennysohjelmasta (helmi-maaliskuussa 2015)

7. Tiedoksisaanti (viimeistään maaliskuussa)

8. Eduskuntavaalit 16.4.2015

Lisätietoa:

Gallup: Joka toinen kannattaa nopeaa soidensuojelua http://www.sll.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedotteet-2014/gallup-joka-toinen-kannattaa-nopeaa-soidensuojelua

Suomen luonnonsuojeluliiton vetoomus soiden puolesta: http://www.sll.fi/suovetoomus

Risto Sulkava, Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja, puh. 050 560 2113

Virpi Sahi, suojeluasiantuntija, puh. 050 308 2457

 

Suomen luonnonsuojeluliitto on maan suurin ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö.
---
Laura Rantanen, tiedottaja
Suomen luonnonsuojeluliitto
etunimi.sukunimi@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs