Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Lisärasitteita ei saa tulla

Teknologiateollisuus ry

Lisärasitteita ei saa tulla

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2014 klo 11:36
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Hallituspuolueet käyvät tarkistusneuvotteluja hallitusohjelmasta. Teknologiateollisuus painottaa, ettei neuvotteluista saa tulla lisärasitteita missään muodossa. Viimeinen toimintavuosi on käytettävä kasvua tukevien päätösten läpivientiin.

Nykyiset hallituspuolueet ovat luvanneet, ettei teollisuudelle tule lisärasitteita hallituskauden aikana. Tästä päätöksestä on pidettävä kiinni.

- Kehysriihessä kaivosteollisuutta kohdeltiin lupauksen vastaisesti. Vääryys on korjattava ja kaivosteollisuus on pidettävä teollisuuden sähköverokannan piirissä, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen vaatii.

- Verotusta ei saa enää miltään osin kiristää, sillä se heikentää työllisyyttä ja kasvua. Kannatamme edellisen valtiovarainministerin Jutta Urpilaisen avausta windfall-veron poistamisesta, Turunen ilmoittaa.

Julkisen sektorin kasvattaminen on tullut tiensä päähän

Julkinen sektori on liian suuri nykyisiin ja tuleviin verokertymiin nähden.

- Valtion ja kuntien menoja on edelleen leikattava. Leikkaus on tehtävä ennen kaikkea julkista sektoria pienentämällä ja tehostamalla, päällekkäisyyttä poistamalla sekä byrokratiaa karsimalla. Näillä toimenpiteillä voidaan edesauttaa kasvua ja säästää veronmaksajien rahoja, Turunen korostaa.

Toiminnan järkevöittämiseen digitalisaatio ja kansallisen tietohallinnon parantaminen antavat hyvät eväät.

Investoinnit nopeammin käyntiin

Voimavarjoja pitäisi suunnata luparuuhkan nopeuttamiseen.

- Meillä on lukuisia investointisuunnitelmia odottamassa viranomaisten ratkaisuja. Lupamenettelyjen sujuvoittaminen auttaisi paljon nykyisessä tilanteessa, jossa talous ei millään lähde käyntiin, Turunen toteaa.

Turunen kaipaa lisää viranomaisten välistä yhteistyötä, jolla lyhennetään käsittelyaikoja ja kohdennetaan esimerkiksi ympäristöluvitus tehokkaammin. Jätteitä ja sivuvirtoja voitaisiin myös hyödyntää paremmin.

- Mahdollisuuksia on, kun niitä vain voitaisiin hyödyntää, Turunen painottaa.

Hallituksen on myös pidettävä lupauksensa säätiöyliopistojen rahoituksesta ja ydinvoimapäätöksistä.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jorma Turunen, puh. 0500 445 444

Johtaja Mika Nykänen, puh. 040 825 7329

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 55 prosentista Suomen viennistä ja 80 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 290 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs