Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Lehdistötiedote: Kaupunkilaiset muuttaisivat kulutustottumuksiaan jos heillä olisi tarkempaa tietoa kulutuksesta

Lehdistötiedote: Kaupunkilaiset muuttaisivat kulutustottumuksiaan jos heillä olisi tarkempaa tietoa kulutuksesta

Tiedote.
Julkaistu: 21.12.2010 klo 13:19
Julkaisija: Siemens IT Solutions and Services Oy

Teknologiayhtiö Siemensin tukemasta tuoreesta ”ICT for City Management”  -tutkimuksesta selviää, että kolme neljäsosaa kansalaisista ja reilu kaksi kolmasosaa yrityksistä muuttaisi kulutustottumuksiaan, jos heillä olisi tarkempaa tietoa esimerkiksi omasta veden tai sähkön kulutuksesta. Economist Intelligence Unitin (EIU) tekemässä 15 kaupungin tutkimuksessa haastatellut virkamiehet, yritysjohtajat ja kansalaiset kokivat, että kehittyneet tietoverkot voivat edistää kansalaisten hyvinvointia monilla tavoin.

Paremmat laajakaistat edistävät kilpailukykyä ja ympäristötietoisuutta

Kehittynyt tietoverkko vahvistaa kaupunkien kilpailukykyä sekä auttaa käytännön ongelmissa kuten esimerkiksi liikenneruuhkissa, ympäristön suojelussa ja infrastruktuurin suunnittelussa. Yksityisten investointien näkökulmasta kolme neljäsosaa yrityksistä kokee, että kehittynyt laajakaistaverkosto on tärkein informaatioteknologia kaupungin houkuttelevuuden kannalta.

”Yksi tutkimuksen tärkeimmistä tuloksista on se, että informaatioteknologiasta on tullut kaikille kaupungeille samanlainen perustarve kuin vedestä tai sähköstä”, kertoo Siemens IT Solutions and Servicen kaupunkien kilpailukykykeskuksen johtaja Klaus Heidinger.

”Tutkimus osoittaa myös, että informaatioteknologiaa hyödyntävillä aloitteilla, kuten esimerkiksi älykkäällä sähköverkolla on potentiaalia lisätä kansalaisten ja liike-elämän sähkönkulutuksen hallintaa ja optimointia ja näin lisätä energiatehokkuutta ja uusiutuvien energiamuotojen käyttöä”, Heidinger lisää.

Tietoverkot auttavat näkemään kaupunkiympäristön uudella tavalla

Tutkimuksessa havaittiin, että informaatioteknologian odotetaan lisäävän kansalaisten ja kaupungin hallinnon vuorovaikutusta. Yli 89 prosenttia haastatelluista yritysjohtajista koki, että informaatioteknologian käyttäminen julkisten palveluiden tarjonnassa näkyy parempana tehokkuutena.

Suurten kaupunkien asukkaille tietoverkot tarjoavat aivan uusia tapoja nähdä oma elinympäristö ja keksiä ratkaisuja urbaanin elämän haasteisiin. Esimerkiksi New Yorkissa iPhone-käyttäjä keräsi tiedot yli miljoonasta puusta luodakseen ohjelman, jolla iPhonen avulla voi selvittää jokaisen kaupungin puun iän ja lajin.

Tutkimukseen haastateltiin yhteensä 2800 henkilöä, jotka edustivat kaupunkien virkamiehiä, yritysjohtajia ja kansalaisia 12 maassa. Tutkittavat kaupungit olivat Abu Dhabi, Berliini, Buenos Aires, Kööpenhamina, Delhi, Dubai, Istanbul, Lontoo, Madrid, Mumbai, München, New York, Shanghai, Singapore ja Wien.

Tutkimukseen voi tutustua osoitteessa: http://www.siemens.com/city-of-the-future

Lisätietoa:
Jarkko Lommi, viestintä- ja kehitysjohtaja,
Siemens IT Solutions and Services Oy,
+358 50 453 2373,
jarkko.lommi@siemens.com

Siemens IT Solutions and Services on globaali IT-palvelutalo. Yhtiö toimittaa liiketoimintakriittisiä IT-palveluja ja -ratkaisuja teollisuuden, energia-alan ja julkishallinnon tarpeisiin. Siemens IT Solutions and Services on itsenäinen, Siemensin omistama yhtiö. Sillä on ollut toimintaa Suomessa aina vuodesta 1855, jolloin se rakensi maan ensimmäisen lennätinlinjan. Työntekijöitä on maailmanlaajuisesti 35 000 ja Suomessa 450. Lisätietoa www.siemens.fi/it-solutions.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs