Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Lapsen paikka on koulussa

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Lapsen paikka on koulussa

Julkaistu: 05.05.2015 klo 06:40
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Perussuomalaiset nuoret jyrähtivät kannanotossaan (4.5.2015) siitä, miten kotiopetuksen valinneet perheet joutuvat maksamaan kunnallisveroa entiseen tapaan, vaikka lapsi ei osallistuisi kunnan järjestämään perusopetukseen. Tämä ei Perussuomalaisten nuorten mielestä kohtele perheitä oikeudenmukaisesti.

- Kannanotossaan Perussuomalaiset nuoret sivuuttavat täysin sen, että myös lapsettomat perheet ja yksin asuvat henkilöt maksavat kunnallisveroa siitä tässä suhteessa hyötymättä. Pitäisikö näillekin perheille heidän mukaansa suoda kunnon veroalennus?, ihmettelee SONKin puheenjohtaja Huumonen.

Peruskoulun on oltava oppijalle maksuton, yhdenvertainen, yhtenäinen, inspiroiva ja moniarvoinen. On kyseenalaista, että vanhemmat voivat outojenkin perusteiden valossa piilottaa lapset kotiinsa. Peruskoulun tehtävä on aina ollut saattaa kaikki lapset sosioekonomisesta asemastaan riippumatta samaan luokkahuoneeseen. Kotiopetus ja koulushoppailu eivät tätä perusarvoa tue.

- Demariopiskelijoiden kanta kotikoulutoimintaan on selkeä: se tulee tehdä luvanvaraiseksi ja käyttöön on otettava valtakunnalliset laatukriteerit kotiopetukselle. Lapsen ensisijainen paikka on aina lähikoulussa. Suuri rooli kouluissa on ammattitaitoisella opetus- ja hoitohenkilöstöllä, joka takaa korkeatasoisen opetuksen, jossa jokaisella lapsella on mahdollisuus kehittää omia kykyjään turvallisessa ympäristössä, linjaa Huumonen.

Lisätietoja:
Hanna Huumonen
Puheenjohtaja
Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry
+358 45 112 9299
puheenjohtaja@sonk.fi

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry. http://www.sonk.fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs