Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Lappeenranta Innovation Oy vahvisti kansainvälisyyttään ja kasvatti asiakkaidensa liiketoimintaa 2010

Lappeenranta Business & Innovations

Lappeenranta Innovation Oy vahvisti kansainvälisyyttään ja kasvatti asiakkaidensa liiketoimintaa 2010

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2011 klo 16:01
Julkaisija: Lappeenranta Business & Innovations

Lappeenranta Innovationin yhteistyökumppanit, asiakkuudet ja merkitys kasvoivat vuonna 2010 järjestetyn EU-Venäjä –innovaatiofoorumin ja The European Business & Innovation Centre Networkin (EBN) täysjäsenyyden myötä.

Lappeenranta Innovation toiminta kasvoi voimakkaasti vuoden 2010 aikana. Kansallisen Uusiutuva metsäteollisuus-klusterin koordinoinnin ohella Innovationin vetämä Kaakkois-Suomen osaamiskeskus liittyi osaksi kansallista Tulevaisuuden energiateknologia-klusteriohjelmaa osaamiskeskusohjelmakaudeksi 2011-2013. Innovation kehitti hautomo- ja muita yrityspalveluja uusille toimialoille soveltuviksi, oli merkittävässä roolissa toteuttamassa ensimmäistä EU-Venäjä Innovaatiofoorumia Lappeenrannassa ja allekirjoitti yhteistyösopimuksen Pietarin talouskomitean sekä seitsemän muun tunnetun venäläisen innovaatiotoimijan kanssa syventäen EU-Venäjä-yhteistyötä merkittävästi. Innovation palveli yli 100 yritystä vuoden 2010 aikana.

Toimintaa suunnattiin vahvasti kasvavalle ja strategisesti tärkeälle energia-alalle kuluneen vuoden aikana. Lappeenranta Innovationin asiakkaat menestyivät hyvin. Esimerkkinä tästä on liikkuvien työkoneiden energiatehokkaita sähköisiä voimansiirtojärjestelmiä kehittävä Visedo Oy, jonka tuotteissa hyödynnetään vahvasti Innovationin toisen asiakkaan AXCO Motors Oy:n sähkökoneinnovaatioita. Visedo Oy sai merkittävän pääomasijoituksen ja voitti kansallisen kasvuyritysten liiketoimintasuunnitelmakilpailun Venture Cupin vuonna 2010.

Lappeenranta Innovation sai eurooppalaisen yrityskehitystoiminnan EC-BIC statuksen sekä The European Business & Innovation Centre Networkin (EBN) täysjäsenyyden maksimille kolmen vuoden jaksolle vuonna 2010. EC-BIC statusta ovat oikeutettuja käyttämään akkreditoidut yrityskehitysorganisaatiot, jotka täyttävät EBN:n määrittelemät yrityskehitystoiminnan toiminta- ja laatukriteerit. EBN jäsenyys tukee strategiaamme olla kansainvälisesti arvostettu johtava eurooppalais-venäläinen innovaatiotoimija”, kommentoi Lappeenranta Innovationin toimitusjohtaja Reko Juntto ja jatkaa: ” Jäsenyyden myötä meille avautuu kansainvälisiä yhteyksiä yli 200 jäsenyritykseen, joita asiakasyrityksemme voivat nyt hyödyntää.”

Innovation Oy:n kasvupalvelut ja matkailu- ja hyvinvointialoille laajennetut hautomopalvelut kenttähautomomalleineen tuotteistettiin osaksi Lappeenrannan kaupunkiyhtiöiden Business & Innovations –palveluita. Lappeenrannan Business & Innovations yhden luukun palvelumalli takaa kiireiselle yrittäjälle kaikki palvelut vaivattomasti samasta paikasta. Palvelut toteutetaan Lappeenranta Innovation Oy:n, Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelut Oy:n, ja Lappeenrannan Yritystila Oy:n toimesta.

Lappeenranta Innovationin liiketoiminnan voluumi oli noin 2.5 miljoonaa euroa 2010, jossa oli merkittävää kasvua vuodesta 2009 (1.600.589 euroa) ja tulos lievästi tappiollinen (noin -30 000 euroa.) Lappeenranta Innovationin hallituksen varsinaiset jäsenet vuonna 2010 olivat Markku Hokkanen, Tom Hultin, puheenjohtaja Markus Iitiä, Timo Kivi-Koskinen, Katri Pulli, Ilkka Pöyhönen ja varapuheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen. Yhtiö työllisti 20 henkilöä vuonna 2010.

”2011 toimintasuunnitelman pääpaino säilyy laadukkaiden ja asiakaslähtöisten kasvu-, kaupallistamis- ja rahoituspalveluiden tuottamisessa, joilla edistetään uusien yritysten perustamista ja yritysten kasvua”, kommentoi Lappeenranta Innovationin toimitusjohtaja Reko Juntto ja jatkaa: ”Lisäksi panostamme laadukkaiden energiahankkeiden edistämiseen ja tehokkaaseen läpivientiin paikallisesti sekä eurooppalais-venäläisenä yhteistyönä. Lappeenranta Innovation on myös jälleen merkittävässä roolissa toteuttamassa toista EU-Venäjä –innovaatiofoorumia, joka järjestetään Lappeenrannassa 25.-26.5.2011”

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Reko Juntto, Lappeenranta Innovation Oy

puh. 050 552 7433

kuva: Kuvan kilpa-autossa AXCO Motors OY:n valmistamat ajomoottorit, joissa hyödynnetään samaa teknologiaa kuin Visedo Oy:n työkoneisiin kehittämissä sähkömoottoreissa.

Lappeenrannan kaupungin konserniohjeen mukaisesti jokainen kaupunkiyhtiö esittelee kaupunginhallitukselle tilinpäätöksensä ennen yhtiökokousta. Lappeenranta Innovation Oy esitteli vuoden 2010 tilinpäätöksensä maanantaina 7 maaliskuuta 2011. Tilinpäätösesittelyt jatkuvat kevään aikana kaupunginhallituksen kokousten yhteydessä.

Liitetiedostot

Lappeenranta Innovation Oy on Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy:n, Technopolis Oyj:n ja Viipurin taloudellisen korkeakouluseuran omistama voittoa tavoittelematon yhtiö, joka yhdistää innovatiivisesti liiketoiminnan, tutkimuksen ja julkishallinnon. Lappeenranta Innovation Oy on osa Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy konsernin Business & Innovations palveluyksikköä ja sen tavoitteena on tukea yritysten perustamista, kasvua ja kansainvälistymistä. Lappeenranta Innovation on vahvasti mukana kansallisessa osaamiskeskusohjelmassa, ja osallistuu sen kolmen kansallisen klusterin toimintaan. Nämä ovat Uusiutuva metsäteollisuus, Älykkäät koneet ja Tulevaisuuden energiateknologia -klusterit. Lisäksi Lappeenranta Innovation vastaa kansallisen Uusiutuva metsäteollisuus -osaamisklusterin koordinoinnista. Osaamiskeskusohjelmaa toteutetaan Kaakkois-Suomen alueella yhdessä Savonlinnan seudun kuntayhtymän ja Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy:n kanssa. Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy on Lappeenrannan kaupungin 100%:sti omistama konserniyhtiö, jonka tehtävä on johtaa kaupunkikonsernin elinkeinopolitiikkaa edistämällä ja kehittämällä operatiivisten tytäryhtiöidensä toimintaa. Konsernin palveluksessa on noin 55 työntekijää, konserniyhtiöiden työllistävä vaikutus on n. 960 työpaikkaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs