Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Kuntalaisilta runsaasti ideoita kuntien tehtävien uudistamiseksi

Valtiovarainministeriö

Kuntalaisilta runsaasti ideoita kuntien tehtävien uudistamiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2013 klo 12:22
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Yhteensä 743 vastaajaa ideoi kuntien tehtävien ja velvoitteiden uudistamista valtiovarainministeriön säh-köisessä kyselyssä. Ehdotuksia pyydettiin kuntalaisilta, kunnan viranhaltijoilta ja kuntapäättäjiltä. Innok-kaimmin kyselyyn vastasivat kuntalaiset, joita vastaajista oli yli 500. Vastaajilta kysyttiin mielipiteitä siitä, mitä tehtäviä tulevilla kunnilla tulee olla ja mitä tehtäviä voitaisiin karsia. Samalla tiedusteltiin myös voisiko järjestöjen vastuuta palvelujen järjestämisessä lisätä. Vastausaika kyselyyn päättyi 11.10.2013.

Kyselyvastaukset analysoidaan lokakuun aikana, ja yhteenveto vastauksista julkaistaan valtiovarainministeriön sivuilla (www.kuntauudistus.fi) ja kuntarakennemuutosten tietopankissa (www.kuntarakenne.fi) 31.10.2013.

Kysely liittyy hallituksen linjaukseen, jonka mukaan kuntien tehtäviä ja velvoitteita keventämällä kuntien toimintamenoihin tavoitellaan miljardin euron säästöjä vuoteen 2017 mennessä. Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen on ilahtunut vastausten suuresta määrästä ja kuntalaisten aktiivisesta osallistumisesta.

– Kiitos kaikille aktiivisille kansalaisille ehdotuksista. Ehdotukset käydään nyt läpi ja niillä on vaikutusta tulevaan päätöksentekoon, Virkkunen lupasi.

– Kunnat toimivat ennen kaikkea kuntalaisia varten ja kuntalaisten ehdoilla. Evästyksen saaminen kansalaisilta on ensiarvoista, kun arvioidaan hyvinvointiyhteiskunnan kestävyyttä tulevina vuosina. Jotta suomalaisten arvostamat peruspalvelut olisivat jatkossakin jokaisen saatavilla, on kuntien tehtävien ja velvoitteiden kirjoa tarpeen keventää, totesi Virkkunen.

Muualla verkossa

www.kuntauudistus.fi

www.kuntarakenne.fi

Lisätietoja

erityisavustaja Elina Laavi, p. 040 708 2121

finanssineuvos Hannele Savioja, p. 02955 30295

projektisuunnittelija Saara Nevala, p. 02955 30532

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs