Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen pitää yhteiskuntasopimuksen tarvetta entistä suurempana

KT Kuntatyönantajat

Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen pitää yhteiskuntasopimuksen tarvetta entistä suurempana

Tiedote.
Julkaistu: 03.08.2015 klo 12:02
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalosen mielestä hallituksen tänään antama yhteiskuntasopimusneuvottelujen etenemissuunnitelma luo hyvät edellytykset työmarkkinakeskusjärjestöjen ja hallituksen välisille neuvotteluille.

Työmarkkinakeskusjärjestöjen on tarkoitus neuvotella hallituksen kanssa yhteiskuntasopimukselle tavoite, asialista, prosessi ja aikataulu elokuun 21. päivään mennessä. Hallituksen nimeämänä selvityshenkilönä neuvotteluissa toimii entinen valtakunnansovittelija Juhani Salonius.

Jalosen mukaan Sipilän hallituksen ohjelmassa esitetyt perusteet yhteiskuntasopimuksen laatimiselle ovat entistä ajankohtaisempia.

– Keskitetyistä palkkaratkaisuista huolimatta työllisyystilanne on edelleen heikentynyt ja Suomen kansantalouden kasvunäkymät ovat epävarmat. Useiden vuosien erittäin maltillisten palkkaratkaisujen lisäksi on välttämätöntä alentaa yksikkötyökustannuksia mm. lisäämällä työpanosta kustannuksia kasvattamatta, painottaa Jalonen.

Lisätietoja: työmarkkinajohtaja Markku Jalonen 040 54 777 10

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 429 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 21 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs