Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Kunnat uudistuvat - mikä kaikki muuttuu? Valtiovarainministeriö Kuntamarkkinoilla 11. - 12.9.2013

Valtiovarainministeriö

Kunnat uudistuvat - mikä kaikki muuttuu? Valtiovarainministeriö Kuntamarkkinoilla 11. - 12.9.2013

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2013 klo 16:40
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö osallistuu Helsingissä 11.–12.9.2013 järjestettäville Kuntamarkkinoille. Ministeriö järjestää tapahtumassa kaksi seminaaria ja kahdeksan tietoiskua.

Julkisen hallinnon asiakaspalvelut kunnissa -seminaari on keskiviikkona 11.9.2013 kello 13–14 Kuntatalon kolmannessa kerroksessa (huone 3.6). Seminaarissa hallitusneuvos Tarja Hyvönen, kehittämisjohtaja Marko Puttonen ja finanssineuvos Teemu Eriksson esittelevät asiakaspalvelupisteiden palveluverkkoa, rahoitusmallia sekä asiakaspalvelupisteistä saatavia eri viranomaisten palveluja.

Kunnat uudistuvat – mikä kaikki muuttuu? -seminaari on torstaina 12.9.2013 kello 10–12 Kuntatalon isossa salissa (1. kerros). Seminaarissa puhuu hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen. Lisäksi selvitysmies Arno Miettinen, Kittilän kaupunginjohtaja Anna Mäkelä sekä Raaseporin kaupunginjohtaja Mårten Johansson pitävät alustuspuheenvuorot, joissa kuntauudistusta tarkastellaan valtionosuusjärjestelmän, kuntalain ja kuntien tehtävien näkökulmasta.

Tietoiskuissa esillä ovat metropoli ja kaupunkiseudut, kuntien muutostuki, SaDe-palvelut sekä asiakaspalveluhanke, kansalaisneuvonta ja julkisen hallinnon ICT-strategian toimeenpano kunnissa.

Valtiovarainministeriön esittelytila sijaitsee Kuntatalon pohjakerroksessa osastolla H1. Osastolla on tavattavissa ministeriön asiantuntijoita kunta- ja aluehallinto-osastolta sekä JulkICT-toiminnosta. Valtiovarainministeriön osastolla esitellään myös valtiovarainministeriön perustamaa kuntarakennemuutosten tietopankkia, joka on osa kunnille tarjottavaa muutostukea. Tietopankkiin kootaan tutkimusaineistoa, ohjeita ja hyviä käytäntöjä rakennemuutosten suunnittelua ja valmistelua varten. Lisäksi tietopankissa julkaistaan syyskuun aikana ohjeita tukemaan kuntien ICT-toiminnan muutoksia kuntaliitostilanteissa. Tietopankki löytyy osoitteesta www.kuntarakenne.fi

SADe-ohjelma esittäytyy osastolla H2-H3. Pääosa JulkICT:n ohjelmasta tapahtuu huoneessa 4.9

Lisätietoa

tiedottaja Marja-Leena Laakso, puh. 02955 30406
projektisuunnittelija Saara Nevala, puh. 02955 30532 

Kuntamarkkinoiden ohjelma
Valtiovarainministeriön ohjelma Kuntamarkkinoilla
JulkICT:n ohjelma
SADe-ohjelma

www.kuntauudistus.fi 

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs