Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Kouvolassa paukkuu tulevana viikonloppuna: 300 parasta reserviläisampujaa mittelevät mestaruuksista Utissa

Reserviläisliitto tiedottaa

Kouvolassa paukkuu tulevana viikonloppuna: 300 parasta reserviläisampujaa mittelevät mestaruuksista Utissa

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2016 klo 09:12
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Valtakunnalliset Reservin ampumamestaruuskisat käynnistyvät perjantaina 19.8. Tyrrin ampumaradoilla Utissa. Viikonlopun yli jatkuva tapahtuma on lajissaan Suomen suurin ja mukana ovat parhaat reserviläisampujat eri puolilta maata. Hyvä ampumataito on reservin suorituskyvyn keskeinen osa-alue.

Utissa paukkuu tulevana viikonloppuna, kun Suomen parhaat reserviläisampujat kokoontuvat kamppailemaan mestaruuksista järjestyksessään toisiin valtakunnallisiin Reservin ampumamestaruuskisoihin.

Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton ja Reserviläisurheiluliiton järjestämä tapahtuma on lajissaan Suomen suurin. Reservin ampumamestaruuskisojen suojelijana toimii puolustusministeri Jussi Niinistö.

 Sotilaallinen maanpuolustuksemme perustuu yleiseen asevelvollisuuteen ja alueelliseen puolustusjärjestelmään. Varusmiespalveluksen jälkeisillä reservin kertausharjoituksilla ja henkilökohtaisella aktiivisuudella on tärkeä asema, kun maanpuolustuksessa tarvittavia taitoja ylläpidetään ja kehitetään. Ampumataito on reservimme suorituskyvyn kannalta keskeinen tekijä, puolustusministeri Jussi Niinistö sanoo.

Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen 230 000 hengen vahvuudesta yli 95 prosenttia koostuu reserviläisistä, joiden ampumataitojen ylläpito on yksi reserviläisjärjestöjen päätehtävistä. Ammunta onkin Suomen suurimpien maanpuolustusjärjestöjen Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton laajin ja suosituin toimintamuoto.

 Yksinomaan Reserviläisliitossa järjestettiin viime vuonna yli 10 000 erilasta ampumatapahtumaa. Huhtikuussa tekemämme jäsentutkimuksen mukaan ammuntaa harrastaa yli 80 prosenttia Reserviläisliiton jäsenistä, kertoo Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg.

Jaossa seitsemän lajin mestaruudet

Tänä vuonna Tyrrin radalla kilpailee jälleen noin 300 reserviläisampujaa, jotka tekevät yhteensä yli 800 ampumasuoritusta. Ampujat kilpailevat maakunnallisissa yhteisjoukkueissa, joita on koottu muun muassa reservipiirien karsintakilpailuilla.

Mestaruuksia ratkotaan viikonlopun aikana seitsemässä eri lajissa. Tapahtuma käynnistyy perjantaina sarjojen H70 ja H75 pistoolilajien kilpailuilla. Lauantaina vuorossa ovat pistooli- ja kiväärilajit. Mukana ovat myös puoliautomaattiset, rynnäkkökivääreitä muistuttavat reserviläiskiväärit, jotka ovat nousseet EU:n asedirektiivikeskustelun myötä viime kuukausina tiuhaan otsikoihin. Kisat päättyvät sunnuntaina iltapäivällä, jolloin ratkeavat myös joukkuemestaruudet.

Seuraa kisaa Facebookissa www.facebook.com/reservinampumamestaruuskisat ja Instagramissa: #reservinampumamestaruuskisat

Nettisivut: www.reservinampumamestaruuskisat.fi

Lisätietoja:

Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg 0400 640 755 tai olli.nyberg@reservilaisliitto.fi
Suomen Reserviupseeriliiton toiminnanjohtaja Janne Kosonen 050 5810 819 tai janne.kosonen@rul.fi

Suomen Reserviupseeriliitto on reserviupseerien valmiuksia kehittävä toiminnallinen ja aatteellinen maanpuolustusjärjestö. Liittoon kuuluu 20 reserviupseeripiiriä ja yli 300 paikallista jäsenyhdistystä, joissa on yhteensä n. 28.000 henkilöjäsentä. Jäseneksi voi liittyä reserviupseerikoulutuksen saanut henkilö.

Reserviläisliitto on reserviläisten ja muiden suomalaisten kenttäkelpoisuutta sekä yleistä maanpuolustusvalmiutta ja -tahtoa ylläpitävä järjestö. Liittoon kuuluu 18 reserviläispiiriä ja yli 340 paikallista jäsenyhdistystä, joissa on yhteensä n. 36.000 henkilöjäsentä. Jäseneksi voi liittyä täysi-ikäinen Suomen kansalainen sotilasarvoon tai sukupuoleen katsomatta.

Reserviläisurheiluliitto vastaa jäsenjärjestöjensä urheilu- ja liikuntatoiminnan kehittämisestä ja osin toteuttamisesta. Reserviläisurheiluliiton jäseninä ovat Suomen Reserviupseeriliitto, Reserviläisliitto, Maanpuolustuskiltojen liitto ja Suomen Rauhanturvaajaliitto.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs