Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Kotikuuset kuiskivat ympäri Suomea - tarinat videoiksi

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Kotikuuset kuiskivat ympäri Suomea - tarinat videoiksi

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2016 klo 14:35
Julkaisija: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Kun Suomi itsenäistyi, viljeltiin Itsenäisyyden kuusi. Vuonna 1967, maamme täyttäessä 50 vuotta istutettiin pihoille ja metsiköiksi Kotikuusia, Itsenäisyyden kuusen jälkeläisiä. Niitä istutettiin yli 30 000, myös monen koulun pihamaalle.

Kotikuusien tarinoiden ja kuvien keruu aloitettiin syksyllä 2014 ja yhteistyö Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa käynnistyi vuotta myöhemmin. Tähän mennessä ENO-verkkokoulu on kerännyt ja saanut tietoja yli 220 paikkakunnalta, eteläisimmän Hangosta ja pohjoisimman Kittilästä. Onpa yksi Kotikuusi istutettu Saksassakin. Tarinat ovat koskettavia ja sukupolvia yhdistäviä. Ihmiset ovat muuttaneet ja kouluja lakkautettu. Kuuset ovat paikallaan, joskin joitakin on kaadettu ja osa on myrskyistä kärsinyt.

Karelia-ammattikorkeakoulun mediaopiskelijoiden ryhmä tuottaa Kotikuusista videosarjan, jossa niitä esitellään maamme jokaisesta maakunnasta. Videosarjan ensimmäinen osa julkaistaan joulun alla 2016 ja seuraavat jaksot alkuvuonna 2017.

- On ollut hienoa huomata, miten Kotikuusista ollaan kiinnostuneita. Karelia-amk:lla on pitkäaikainen kokemus isojen tapahtumien kuten Ilosaarirockin multimediatuotannosta. Opettajat ja opiskelijat ovat sitoutuneita projektiin, ENO-verkkokoulun toiminnanjohtaja Mika Vanhanen toteaa.

Mediakoulutuksen yliopettaja Jari Kupiaisen mukaan Karelia-ammattikorkeakoululle on tärkeää olla mukana kansallisesti merkittävässä projektissa, joka koskettaa useimpia suomalaisia tavalla tai toisella. Opiskelijoille avautuu samalla tuoreita ja kiinnostavia näkymiä suomalaiseen kulttuuriin ja historiaan sekä kansallisesti että paikallisesti. Kotikuusien tarinoihin kietoutuu tärkeitä osia kansallisesta identiteetistämme.

Moni on kertonut istuttavansa uuden kuusen Kotikuusen viereen, kun Suomi täyttää 100 vuotta. Videosarja viitoittaa tietä juhlavuoden Tulevaisuuden kuusi -kampanjaan, jonka tavoitteena on, että mahdollisimman moni suomalainen, Suomessa asuva, ulkosuomalainen ja Suomen ystävä istuttaa juhlapuun tai metsikön Suomelle vuonna 2017. Kampanja on osa virallista Suomen satavuotisjuhlaohjelmaa.


Lisätietoja:

Kotikuusi asiasta

ENO-verkkokoulun tuki ry:n tj. Mika Vanhanen p. 040 5070725, mika.vanhanen@enoprogramme.org
ja
Karelia-ammattikorkeakoulun yliopettaja Jari Kupiainen p. 050 4323989, jari.kupiainen@karelia.fi

-

Kotikuusi-materiaalia: http://kotikuusi.enoprogramme.org
Kotikuusi vuodelta 1967: https://www.facebook.com/kotikuusi1967/

-

Suomi100 –hankkeista Pohjois-Karjalassa
Pohjois-Karjalan maakuntaliiton projektipäällikkö Reijo Muje p. 040 587 8262

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on kuntayhtymä. Tavoitteenamme on Pohjois-Karjalan tekeminen entistä paremmaksi paikaksi asua, opiskella, tehdä töitä ja yrittää. Tehtäviämme ovat maakunnan kehittäminen, maankäytön suunnittelu ja maakunnan etujen ajaminen.

Roolimme aluekehityksessä on ennen muuta olla alueen toimijoiden yhteistyöjohtaja. Toimitilamme ovat Joensuun vanhimmassa kivirakennuksessa, Pielisjoen linnassa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs