Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Kojalle kymmenien miljoonien laivailmastointitilaus

Kojalle kymmenien miljoonien laivailmastointitilaus

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2011 klo 13:23
Julkaisija:

Kojan historian suurin kauppa!Jättikauppa työllistää Tampereella ja Jalasjärvellä:Saksalainen Meyer Werft GmbH -laivatelakka on valinnut Koja Oy:n kahden jättiristeilijänsä ilmastointijärjestelmien toimittajaksi. Tilaus sisältää myös option...

Kojan historian suurin kauppa!

Jättikauppa työllistää Tampereella ja Jalasjärvellä:

Saksalainen Meyer Werft GmbH -laivatelakka on valinnut Koja Oy:n kahden jättiristeilijänsä ilmastointijärjestelmien toimittajaksi. Tilaus sisältää myös option kahden muun suuraluksen ilmastoinneista. Alukset rakennetaan Royal Caribbean Cruise Linelle. Kauppa on Kojan historian suurin.

Yhden jättiristeilijän pituus on 350 metriä ja siihen mahtuu 4 200 matkustajaa. Alukset kootaan Meyer Werftin laivatelakalla Saksan Papenburgissa. Kojan toimitus sisältää alusten ilmastointijärjestelmien perus- ja 3D suunnittelun, kaikki ilmastointilaitteet sekä sähkö- ja automaatiosuunnittelun.

Energiatehokkuus ratkaisi kaupan

Koja on strategiansa mukaisesti panostanut vahvasti energiatehokkuuteen, joka oli saksalaisille sekä varustamolle ratkaiseva tekijä ilmastointitoimittajan valinnassa. Kojan valintaa puolsivat myös merkittävät referenssit suurten risteilyalusten ilmastointitekniikan toimittajana.

Tavoitteenamme on olla maailman johtava energiatehokkaiden ilmastointijärjestelmien toimittaja, toteaa Koja Oy:n toimitusjohtaja Matti Sippola.

Tilauksen merkittävät komponentit valmistetaan Kojan Jalasjärven tehtaalla. Suunnittelutyö tehdään valtaosin 3D:nä Tampereella. Työllistävä vaikutus jatkuu vuoteen 2015 ja optioiden osalta aina vuoteen 2017 asti.

Jalansija Saksan markkinoille

Meyer Werft on yksi maailman suurimmista ja moderneimmista telakoista. Kaupalla on Kojalle suuri merkitys päänavauksena Saksan markkinoille.

Tilaus on osoitus siitä, että ilmastointijärjestelmiemme energiatehokkuus ja tilankäyttö on maailman huippuluokkaa, toteaa Koja Marinen johtaja Esko Nousiainen.


Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Matti Sippola, Koja Oy, puh. 040 715 2829, matti.sippola[a]koja.fi
Johtaja Esko Nousiainen, Koja Marine, puh. 0400 213 679, esko.nousiainen[a]koja.fi

Liitetiedostot

Koja tarjoaa asiakkailleen laadukkaita ilmankäsittelytekniikan tuotteita ja palveluita. Koja on suomalainen perheyritys, joka kehittää pitkäjänteisesti osaamistaan energiatehokkaiden ja elinkaarikustannuksiltaan edullisten ratkaisuiden tarjoajana. Koja-yhtiöt-yritysryhmään kuuluvat Koja Oy, Koja Marine ja Kojacool Oy.

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs