Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Kari Pessi tidsbestämd VD för Valtori

Valtiovarainministeriö

Kari Pessi tidsbestämd VD för Valtori

Pressmeddelande.
Publicerad: 07.02.2014 kl. 14:45
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Finansministeriet har utnämnt filosofie magistern Kari Pessi till tidsbestämd verkställande direktör för Statens data- och kommunikationsteknikcenter Valtori för tiden 10.2 - 30.9.2014. Pessis tidsbestämda anställning varar högst tills det att servicecentrets styrelse tillsatt tjänsten som ordinarie vd.

Kari Pessi har tidigare arbetat vid finansministeriet som projektdirektör för projektet för koncentrering av statsförvaltningens branschoberoende data- och kommunikationstekniska uppgifter (TORI-projektet). Före det har han arbetat bl.a. som direktör för infrahanteringstjänsterna vid Logica Suomi Oy (2010-2012) samt som vd för Tampereen Tietotekniikkakeskus Liikelaitos (2004-2010).

Sammanlagt sju personer sökte den tidsbundna anställningen som verkställande direktör.

Förfrågningar: Helena Tarkka, förvaltnings- och utvecklingsdirektör, tfn 02955 30141

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs