Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Kansanedustaja Vikman vaatii tekoja äitiriskin poistamiseksi

Kokoomuksen Naisten Liitto ry

Kansanedustaja Vikman vaatii tekoja äitiriskin poistamiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 27.08.2014 klo 15:32
Julkaisija: Kokoomuksen Naisten Liitto ry

Kansanedustaja, Kokoomusnaisten varapuheenjohtaja Sofia Vikman vaatii konkreettisia päätöksiä vanhemmuuden kustannusten tasaamiseksi ja mahdollisuuksien tasa-arvon toteuttamiseksi työmarkkinoilla. Jo useaan hallitusohjelmaan sisältynyt vanhemmuuden kustannusten eri mallien jatkuva selvittäminen ei Vikmanin mukaan enää riitä. Konkreettisiin tekoihin on ryhdyttävä vielä tämän vaalikauden aikana ja syksyn budjettiriihessä.

”Ratkaisujen aika on nyt. Asia ei etene, jos jäädään odottamaan työmarkkinajärjestöjen toimia. Hallituksen on oltava aloitteellinen ja patistettava työmarkkinajärjestöjä ratkaisuun vanhemmuuden kustannusten tasaamiseksi samalla, kun se kannustaa eläkeratkaisun syntymiseen,” Vikman sanoo.

Vikman muistuttaa, että yksi vauva maksaa äidin työnantajalle noin 12 000 euroa. Keskeisimmät kuluerät ovat raskaudesta johtuvat poissaolot, äitiyslomalla kertyvät lomarahat sekä sairaan lapsen hoitokulut. Tällä hetkellä kustannukset maksatetaan perhevapaita käyttävien naisten työnantajilla. Vikmanin mukaan äitiriski vaikeuttaa ennen kaikkea nuorten naisten työllistymistä, urakehitystä ja mahdollisuuksia vakituiseen työsuhteeseen.

”Meillä ei ole varaa jättää yhä koulutetumpia naisiamme työelämän reserviin. Vanhemmuuden kustannusten oikeudenmukaisella jakamisella olisi positiivinen vaikutus myös naisvaltaisten alojen palkanmaksukykyyn ja nuorten naisten mahdollisuuksiin löytää vakituista työtä,” Vikman sanoo.

Vikman mukaan työnantajien vanhemmuudesta aiheutuvien kustannusten jakaminen kohtelisi sekä yrityksiä että työntekijöitä tasapuolisemmin ja loisi edellytyksiä uudelle kasvulle. Pk-yritykset uskaltaisivat nykyistä paremmin palkata uusia työntekijöitä. Vikman muistuttaa, että vanhemmuuden kustannuksista aiheutuva “äitiriski” syö ennen kaikkea naisvaltaisten alojen, kuten palvelu-, hoiva- ja hoitoalan yritysten kasvu- ja työllistämismahdollisuuksia. Vikmanin mukaan juuri näillä aloilla on merkittävät kasvumahdollisuudet.

”Yrittäjyyden ja työllistämisen merkittävä jarru on poistettava. Riittävät selvitykset on tehty. Nyt on tekojen aika,” Vikman sanoo.

Lisätiedot:

Sofia Vikman
varapuheenjohtaja, Kokoomuksen Naisten Liitto
kansanedustaja
+358 40 56 83 777

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs