Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Kansallisarkisto ja Patentti- ja rekisterihallitus sopimukseen asunto-osakeyhtiöiden ilmoitusasiakirjojen siirrosta, seulonnasta ja digitoinnista Oulun maakunta-arkistossa

Kansallisarkisto

Kansallisarkisto ja Patentti- ja rekisterihallitus sopimukseen asunto-osakeyhtiöiden ilmoitusasiakirjojen siirrosta, seulonnasta ja digitoinnista Oulun maakunta-arkistossa

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2015 klo 12:12
Julkaisija: Kansallisarkisto

Kansallisarkisto ja Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) ovat solmineet sopimuksen maistraattien hallussa olevien asunto-osakeyhtiöiden ilmoitusasiakirjojen siirrosta, seulonnasta ja digitoinnista vuosina 2015-2018. Järjestelyn taustalla on maistraattien aiemmin hoitamien asunto-osakeyhtiötehtävien keskittäminen PRH:lle. Maistraattien 37 toimipisteessä eri puolilla maata sijaitseva yhteensä 1900 hyllymetrin laajuinen ilmoitusasiakirjojen aineisto siirretään kesän aikana Oulun maakunta-arkistoon.

Kaupparekisterin perustamisesta alkaen, vuoteen 2001 saakka, vastaavat asunto-osakeyhtiöiden ilmoitusasiakirjat säilytettiin maistraattien ohella myös PRH:ssa, joten projektissa valtaosa maistraattien hallussa olevista ilmoitusasiakirjoista tullaan seulomaan. Vuosien 2001-2014 pysyvästi säilytettävistä asunto-osakeyhtiöiden ilmoitusasiakirjoista tuotetaan digitaaliset jäljenteet PRH:n käyttöön. Kansallisarkisto arvioi myöhemmin erikseen, voidaanko myös nämä paperimuodossa olevat asiakirjat hävittää digitoinnin jälkeen.

Projektin työllistävä vaikutus Oulussa tulee olemaan arviolta yhteensä 6-7 henkilötyövuotta. PRH vastaa projektista aiheutuvista kustannuksista. Järjestelyt saatetaan päätökseen arviolta viimeistään kesäkuussa 2018.

Sektorijohtaja Juhani Tikkanen, Kansallisarkisto: ”Projektissa edistetään asunto-osakeyhtiöiden ilmoitusasiakirjojen saatavuutta ja käytettävyyttä sekä luodaan edellytykset näihin aineistoihin kohdistuvalle sähköiselle asiakaspalvelulle. Samalla pystymme hyödyntämään alueellisia voimavarojamme entistä paremmin ja vahvistamaan siten arkistolaitoksen osaamista. Haluamme jatkossakin olla yhteistyökykyinen kumppani, jonka valmiuksiin toteuttaa tuloksellisesti tällaiset hankkeet luotetaan. Olemme Kansallisarkistossa hyvin iloisia siitä, että voimme käynnistää tämän projektin yhdessä PRH:n kanssa”.

Projektin aikana tutustuminen asunto-osakeyhtiöiden ilmoitusasiakirjoihin on mahdollista Oulun maakunta-arkistossa erikseen sovittaessa. Muutoin kaikki asunto-osakeyhtiöiden ilmoitusasiakirjoja koskevat tietopyynnöt tehdään Patentti- ja rekisterihallitukselle, josta on mahdollista tilata mm. asunto-osakeyhtiöiden kaupparekisteriotteita, yhtiöjärjestyksiä ja kopioita ilmoitusasiakirjoista. Asiakirjatilauksen voi tehdä joko PRH:n verkkosivuilla (www.prh.fi) tai puhelimitse 029 509 5900 (ark. klo 9.00 – 16.15). Asiakirjat toimitetaan postitse tai sähköpostitse ja ne laskutetaan erikseen.

Asunto-osakeyhtiön sähköisen kaupparekisteriotteen ja yhtiöjärjestyksen voi myös ostaa edullisesti ja nopeasti PRH:n Virre-tietopalvelusta (www.prh.fi), jossa tuotteet maksetaan verkkopankissa tai luottokortilla.

 

Lisätietoja:

Kansallisarkisto:

- ylitarkastaja Ville Kajanne (etunimi.sukunimi@narc.fi)

- sektorijohtaja Juhani Tikkanen (etunimi.sukunimi@narc.fi)

 

Patentti- ja rekisterihallitus:

- tiimiesimies Juha Järvenpää (etunimi.sukunimi@prh.fi)

- Patentti- ja rekisterihallituksen kaupparekisterin neuvonta: 029 509 5900 (ark. klo 9.00 – 16.15)

Arkistolaitoksen tehtävänä on varmistaa kansalliseen kulttuuriperintöön kuuluvien asiakirjojen säilyminen ja niiden käytettävyys, edistää tutkimusta sekä ohjata, kehittää ja tutkia arkistotointa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs