Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Kansalaisneuvonta ohjaa oikean viranomaisen luo

Valtiovarainministeriö

Kansalaisneuvonta ohjaa oikean viranomaisen luo

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2013 klo 12:25
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö ja Valtiokonttori tiedottavat

Julkisen hallinnon neuvontapalvelu avataan loppuvuonna 2013. Palvelun nimi on Kansalaisneuvonta, ruotsiksi Medborgarrådgivning ja englanniksi Public Service Info.

Kansalaisneuvonta opastaa julkisen hallinnon palveluihin liittyvissä kysymyksissä ja ohjaa asiakkaan oikean viranomaisen luokse. Palvelun tavoitteena on myös vähentää hätäkeskuksiin tulevia, sinne kuulumattomia puheluita.

Neuvontapalvelua saa sähköpostilla, puhelimitse, tekstiviestillä ja sähköisellä lomakkeella. Kansalaisneuvonta toimii myös Suomi.fi-sivuston ja Kansalaisen asiointitilin sekä Kansalaisen tunnistus- ja maksamispalvelun asiakaspalveluna.

Kansalaisneuvonta toimii tiiviissä yhteistyössä viranomaisten omien, kuten Kelan, Verohallinnon ja työvoimahallinnon, neuvontapalvelujen kanssa. Eri viranomaisten sähköiset palvelut löytyvät kootusti myös Suomi.fi-sivuston kautta.

Kansalaisneuvonnan 12 työntekijää ovat jo aloittaneet työnsä perehtymällä laajasti julkisen hallinnon palveluihin. Palveluneuvojat tulevat opastamaan asiakkaita arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Kansalaisneuvonnan toimipiste sijaitsee Kouvolassa.

Kansalaisneuvonnalle valitulla tunnuksella viestitään ratkaisua ja väylää. Siinä näkyvät myös yhteisö, kunta ja infrastruktuuri. Tunnuksen vahva väri toimii viestin korostajana, huomion herättäjänä.

Neuvontapalvelua kehitetään valtiovarainministeriössä Kansalaisen yleisneuvontapalvelu -hankkeessa yhdessä Valtiokonttorin kanssa. Yleisneuvontapalveluhanke on osa valtiovarainministeriön koordinoimaa Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe-ohjelma), joka tuo sähköisen asioinnin palvelut kansalaisten sekä viranomaisten ulottuville.

Kansalaisneuvonnan tunnus ja käyttöohje

Lisätietoa yleisneuvontapalveluhankkeesta

Lisätietoja: kehittämisjohtaja Marko Puttonen valtiovarainministeriöstä, puh. 02955 30271 ja apulaisjohtaja Hannu Korkeala Valtiokonttorista, puh. 0400 717 630.

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs