Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Kansalaiskyselyllä etsitään näkökulmia ruokaketjun kehittämiseen ja viestintään

Maa- ja metsätalousministeriö

Kansalaiskyselyllä etsitään näkökulmia ruokaketjun kehittämiseen ja viestintään

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2013 klo 14:21
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Ruokaketjun kehittämiseen ja viestintään on varattu valtion budjetissa noin neljän miljoonan euron määräraha, jonka jakamisesta päättää maa- ja metsätalousministeriö. Rahalla tuetaan muun muassa hankkeita, joilla pyritään lisäämään kuluttajan arvostusta ja luottamusta suomalaiseen ruokaan. Lisäksi rahaa saavat ruokaketjun kilpailukykyä parantavat ja kilpailuetua lisäävät hankkeet. Hankkeet voivat olla konkreettisia kehittämistoimia tai viestintää ruokaketjusta.

Maa- ja metsätalousministeriö haluaa nyt kuulla kansalaisfoorumilla, millaisia toimia rahoittamalla parhaiten edistäisimme ruokaketjun vaikuttavuutta. Taustalla on muutos, sillä aiemmin kehittämismääräraha oli jaettu kahtia; menekinedistämiseen ja elintarvikeketjun kehittämiseen. Edellä olevista linkeistä löytyvät ruokaketjun toimenpideohjelma, kansallinen ruokastrategia, valtioneuvoston selonteko ruokapolitiikasta sekä viime vuosina rahoitetut hankkeet. Toiminnan tehostamiseksi ja yksinkertaistamiseksi määrärahoja ollaan nyt yhdistämässä.

Uusia näkökulmia suomalaisen ruokaketjun kehittämiseen haetaan www.otakantaa.fi -sivustolla. Aikaa keskustelulle ja kyselyyn vastaamiseen on toukokuun 6. päivään. Tulokset esitellään toukokuun 24. päivänä Helsingissä järjestettävässä seminaarissa.

Uusia tapoja ruokaviestintään -kysely Otakantaa-sivustolla.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ylitarkastaja Petri Koskela, p. 0295 16 2382
ylitarkastaja Anna-Leena Miettinen, p. 0295 16 2409


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs