Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » KansalaisKysely: Peräti 79% Suomalaisista kannattaa nuuskan laillistamista

MIR Link

KansalaisKysely: Peräti 79% Suomalaisista kannattaa nuuskan laillistamista

Tiedote.
Julkaistu: 29.12.2015 klo 11:43
Julkaisija: MIR Link

Vaikka nuuskan laillistaminen ei ole kevään eduskuntavaalien jälkeen ollut julkisessa keskustelussa, on aiheella vankka kannattajakuntansa. Tuoreen mielipidekyselyn mukaan peräti 79% vastaajista puoltaa nuuskan laillistamista. Vastaajista 40% ilmoitti käyttävänsä itse nuuskaa säännöllisesti tai satunnaisesti, joten nuuskan laillistamista tukevat muutkin kuin käyttäjät itse.

Vastauksista käy ilmi, että suuri osa kokee nuuskan ostamisen omasta kotikunnastaan olevan kiellosta huolimatta mahdollista. Laillistamisen puolesta mainittiinkin muun muassa verotulojen valuminen naapurimaahan; tulouttamiseen liittyen vain 15% vastaajista vastusti nuuskan valmistamista Suomessa.

Keskeisinä poimintoina mielipidekyselyssä:

"Helppoa on [ostaminen], Mutta kallista. Trokarit rikastuu. Valtio köyhtyy.."

"Kyllä se [ostaminen] suht´ helppoa on. Valtio menettää isot verorahat suostumalla tollaseen kieltoon. Ruotsista vaan mallia, vaikka sitte jälkikäteen.”

”On [ostaminen] helppo saada pääkaupunkiseudulta mutta välistä vedetään aika paljon kun sillä tehdään bisnestä. ennen kun asuin maaseudulla nuuskaa ei saannu kun itse hakemalla ruotsin laivalta ja se oli aika kallista niin ite ainakin jouduin sitten polttamaan tupakkaa mikä ärsyttää että ihmiset joutuu valitseen vaarallisemman nikotiini tuotteen kun nuuskaa ei oo saatavilla.”

”On. [ostaminen] Valtio menettää valtavasti verorahaa tämän takia. Täällä Pietarsaaressa olikin aikoinaan Strengbergin tupakkatehdas joka valmisti tupakkaa sekä nuuskaa. Strengbergs oli iso työnantaja täällä Pietarsaaressa.”

"En tiedä [onko ostaminen helppoa], koska minua ei ko. paska kiinnosta. Mutta luultavasti on, niinkuin kaiken muunkin kielletyn ostaminen. Kieltolaki ei toimi tässäkään tapauksessa."

”Tyhmää viedä rahat Ruotsiin. Työpaikallani on noin 50 nuuskan käyttäjää. Pelkästään meiltä tulisi valtion kassaan sievoinen summa rahaa.”

”Itselleni kotikunnasta ostaminen on suhteellisen vaikeaa, sillä nuuskan myyminen on laitonta Suomessa. Onneksi posti ja laivat kulkevat, ja löytyy minulta nettiyhteyskin. Jos nuuskaa ei laillisteta Suomessa, pitäisi perinteinen tupakkakin kriminalisoida. Nuuskaaminen on ympäristölle paljon harmittomampaa, kuin savukkeen poltto. Jokainen täysi-ikäinen on vastuussa omasta kehostaan, ja hänen päätettävissään on myös, mitä hän kehollaan haluaa tehdä. Jos nuuskan ”vaarallisuus” on peruste sille, ettei sitä laillisteta rakkaassa kotimaassamme, voisiko joku valaista päättäjiä vertailemalla heille nuuskan haittoja verrattuna savukkeiden polttamisen haittoihin.”

”Lopetin tupakanpolton 2012 ja siirryin nuuskaajaksi enkä kadu hetkeäkään. Hapenotto parani huimasti, sekä kunto nousi ja mikä parasta en enää haise tunkkaiselle fimpille. Vaikka asun eteläsuomessa saan nuuskaa hankittu helposti, mutta ostaisin tuotteen mielummin kaupasta. Idiootti sääntö sanon minä. T: Nuuskamuikkunen”

Kyselyyn vastasi tutkimusyhtiö MIR Link Oy:n KansalaisKyselyn websivuilla 19.-22. päivä joulukuuta yhteensä 3294 vastaajaa.

Lisätietoja: 

Tutkimuksen tekijä MIR Link Oy: 

www.mirlink.fi 

Jarkko Nieminen
sähköposti: jarkko@mirlink.fi

Liitetiedostot

MIR Link auttaa kasvamaan

Vuosien kokemus liike-elämästä ja tapahtumatuotannosta on opettanut millainen tieto auttaa kehittämään toimintaa. Teemme tutkimuksia, mutta emme numeroiden vuoksi - vaan päätöksenteon avuksi. Tärkeintä on aina suora hyöty operatiiviselle ja kaupalliselle toiminnalle.

MIR Link Oy

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs