Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Kaarina Daavittila kommunindelningsutredare för Brahestadsregionen

Valtiovarainministeriö

Kaarina Daavittila kommunindelningsutredare för Brahestadsregionen

Pressmeddelande.
Publicerad: 10.06.2014 kl. 16:28
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Trafik- och kommunminister Henna Virkkunen beslutade den 10 juni att låta genomföra en särskild kommunindelningsutredning mellan kommunerna Pyhäjoki och Siikajoki samt Brahestad stad.

Ministern har utsett magistern i administrativa vetenskaper, ekonomen Kaarina Daavittila, till kommunindelningsutredare. Hon har till uppgift att utarbeta en utredning på basis av vilken man kan bedöma förutsättningarna att slå samman de ovan nämnda kommunerna eller delar av dem till en kommun.

Utredarens mandatperiod inleds den 1 augusti 2014 och löper ut efter att utredningen blivit färdig, dock senast den 31 december 2014.

Utredningen inleds på ministeriets initiativ. Brahestadsregionen är ett av de fyra enhetliga områden som uppfyller antingen pendlings- eller samhällsstrukturkriteriet, och med vilka regeringen i januari beslutade att inleda förhandlingarna om sammanslagningsutredningar. Kommunerna ska enligt kommunstrukturlagen utreda sammanslagningar om de uppfyller de lagstadgade pendlings- och samhällsstrukturkriterierna.

Ytterligare information:

Kaarina Daavittila, tfn 040 826 6588
Suvi Savolainen, överinspektör, finansministeriet, tfn 02955 30122

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs