Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Jyväskyläregionens särskilda kommunindelningsutredning fortsätts till slutet av september

Valtiovarainministeriö

Jyväskyläregionens särskilda kommunindelningsutredning fortsätts till slutet av september

Pressmeddelande.
Publicerad: 25.02.2014 kl. 12:21
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Finansministeriet har beslutat att förlänga den särskilda kommunindelningsutredningen mellan kommunerna Hankasalmi, Joutsa, Laukaa, Luhanka, Muurame, Petäjävesi, Toivakka och Uurainen samt Jyväskylä stad. Utredningens mandatperiod förlängs till den 30 september 2014.

Enligt den ursprungliga tidtabellen skulle utredningen bli färdig före den 31 april 2014. Begäran om förlängning av utredningen framställdes av kommunindelningsutredarna som tillsatts av finansministeriet.

En del av kommunerna har enligt utredarna framfört att de inte är beredda att ta ställning till sammanslagningsframställningen och –avtalet förrän efter att lagen om ordnande av social- och hälsovården antagits av riksdagen. Förlängningen har även motiverats av den pågående statsandelsreformen samt reformeringen av kommunstrukturlagen, som påverkar vissa utredningskommuner och som fortfarande är under behandling. Man har även krävt att möjligheterna till samarbete skulle utredas.  

I samband med förlängningen av utredningsbeslutet förlängdes även kommunindelningsutredarnas mandatperioder: magistern i administrativa vetenskaper Jarmo Asikainens och politices magister Paavo Kaitokaris mandatperioder förlängs tills den 30 september 2014, och magistern i administrativa vetenskaper Jouko Luukkonens till den 30 april 2014.

Förfrågningar: Suvi Savolainen, överinspektör, tfn 02955 30122

Beslut om fortsättning av utredningen (på finska)

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs