Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Ilouutinen: Opiskelijoille koteja jatkossakin - investointiavustus säilyy

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Ilouutinen: Opiskelijoille koteja jatkossakin - investointiavustus säilyy

Julkaistu: 08.10.2015 klo 12:07
Julkaisija: Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry

Kannanotto 8.10.2015

Vapaa julkaistavaksi

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) kiittää hallitusta ja maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaista siitä, että harkinnan jälkeen hallitus päätti säilyttää opiskelija-asunnoilla oikeuden erityisryhmien investointiavustukseen. Toteutuessaan lakiluonnos olisi vaarantanut opiskelija-asuntotuotannon. On tärkeää, että hallituksella on rohkeutta tarkastella päätöksiään ja niiden vaikutusta erityisesti asuntorakentamiseen ja opiskelijoiden toimeentuloon. Päätös joka jatkossakin mahdollistaa opiskelija-asumisen tuotannon ja opiskelijahintaisen asumisen on todella tervetullut.

“Tämä on hallitukselta viisas päätös ja hyvä esimerkki, että päätöksiä kannattaa tarkastella uudelleen, kun ne eivät edistä asetettuja tavoitteita. Hallitus on kuunnellut hyvin opiskelijoilta tulleen tärkeän viestin”, kiittelee SYL:n puheenjohtaja Jari Järvenpää.

Hallitukselta on oikea ratkaisu, että vähävaraisia ja tukea tarvitsevia ihmisryhmiä ei aseteta vastakkain. Opiskelija-asunnot tarvitsevat jatkossakin erityisiä tuotantotukia, jotta ympäristöministeriön vuonna 2012 arvioimaan uustuotantotavoitteeseen päästään. Ympäristöministeriön opiskelija-asumisselvitys arvioi, että vuosina 2013-2017 tulisi vuosittain aloittaa 1000 uutta opiskelija-asuntoa, eli 1700 opiskelija-asuntopaikkaa. Tähän lukemaan ei ole kuitenkaan päästy ja tavoitteen saavuttaminen vaatii jatkossa määrätietoisia toimenpiteitä.

“On tärkeää, että ympäristöministeriössä on riittävästi asiantuntemusta opiskelija-asumisesta päätöksenteon tueksi. Siksi tulisikin harkita, että ministeriön yhteyteen perustettaisiin asiantuntijatyöryhmä, joka pohtisi opiskelija-asumisen erityiskysymyksiä”, toteaa SYL:n puheenjohtaja Jari Järvenpää.

Lisätietoja:

SYL:n puheenjohtaja Jari Järvenpää, p. 044 906 5007, jari.jarvenpaa@syl.fi

SYL:n hallituksen jäsen Lauri Lehtoruusu, p. 044 906 5001, lauri.lehtoruusu@syl.fi

http://www.syl.fi

http://www.facebook.com/SYL.FIN

http://www.twitter.com/SYL_FIN

15 jäsenjärjestöä ja 132 000 yliopisto-opiskelijaa edustava Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry. on maan suurin yliopisto-opiskelijoiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs