Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Huoltovarmuuskeskuksen tilinpäätös 2014

Huoltovarmuuskeskus

Huoltovarmuuskeskuksen tilinpäätös 2014

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2015 klo 14:40
Julkaisija: Huoltovarmuuskeskus

Huoltovarmuuskeskuksen hallitus vahvisti 19.3.2015 tilinpäätöksen kaudelta 2014.

Vuoden 2014 jälkimmäisellä puoliskolla voimakkaasti laskenut öljyn maailmanmarkkinahinta käänsi Huoltovarmuuskeskuksen koko tilivuoden tuloksen 113 milj. euroa negatiiviseksi. Öljyn varmuusvarastoinnista jouduttiin tilinpäätökseen kirjaamaan 200 milj. euron arvonalennukset.

Kokonaistulosta pienentävät varastotappiot ovat luonteeltaan kirjanpidollisia, eikä tehdyillä alaskirjauksilla ole vaikutusta Huoltovarmuuskeskuksen toimintakykyyn tai rahoitukseen. Tilikauden vertailukelpoinen tulos oli edellisten vuosien tapaan vahva. Mikäli öljyn maailmanmarkkinahinnoissa tapahtuu tulevina vuosina muutosta ylöspäin, tulee hintojen nousulla olemaan vastaavasti Huoltovarmuuskeskuksen kokonaistulosta lisäävä vaikutus.

Lisätietoja

toimitusjohtaja Raimo Luoma p. 050 413 5500

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan laitos, jonka tehtävänä on maan huoltovarmuuden ylläpitämiseen ja kehittämiseen liittyvä suunnittelu ja operatiivinen toiminta. Huoltovarmuuskeskuksen tehtävänä on yhteistyössä muiden viranomaisten ja elinkeinoelämän kanssa varmistaa, että yhteiskunnalle kriittisimmät järjestelmät toimivat kaikissa tilanteissa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs