Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Hevoset 2015 tuo kansanedustajaehdokkaita, kisoja ja keppihevosia Tampereelle

Tampereen Messut

Hevoset 2015 tuo kansanedustajaehdokkaita, kisoja ja keppihevosia Tampereelle

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2015 klo 12:16
Julkaisija: Tampereen Messut

VUODEN KAVIONJÄLKI 2015 -TUNNUSTUS JAETAAN AVAJAISISSA

Tuhannet hevosharrastajat, ratsastus- ja ravipuolen ammattilaiset sekä muut hevosten ystävät kokoontuvat 11.–12.4. Hevoset-messuille Tampereelle. Seitsemännen kerran järjestettävässä koko perheen hevostapahtumassa alan tuotteita ja uutuuksia esittelee lähes 160 näytteilleasettajaa. Ohjelmassa on esteratsastuskilpailuja, näyttäviä esityksiä, hevosrotujen, harrastusmuotojen ja kilpailulajien esittelyä, seminaareja ja tietoiskuja sekä ajankohtainen vaalipaneeli. Messut ovat avoinna aiempaa pidempään, lauantaina klo 9–20 ja sunnuntaina klo 10–18.

Messut avaa Suomen Ratsastajainliiton uusi puheenjohtaja Laura Airaksinen. Lauantaina klo 15.30 pidettävissä avajaisissa jaetaan myös Vuoden Kavionjälki 2015 -palkinto. Suomen Ratsastajainliiton ja Suomen Hippoksen hallitukset jakavat tunnustuksen vuosittain henkilölle tai taholle, joka on ansioitunut hevosurheilussa, hevosjalostuksessa, hevostaidoissa, koulutus- ja liiketoiminnassa tai joka on lisännyt hevosalan arvostusta ja tunnettuutta. Palkinto jaetaan kuudennen kerran.

Vaalipaneelissa Ville Niinistö, Pia Viitanen, Sirkka-Liisa Anttila, Sofia Vikman ja Mikko Nurmo

Lauantaina klo 17–18 järjestettävässä Jos hevoset saisivat äänestää -vaalipaneelissa Hevosurheilun päätoimittajan Jussi Lähteen kanssa ajankohtaisista hevosaiheista keskustelevat vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö (Vihr.), kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen (SDP), kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (Kesk.), kansanedustaja Sofia Vikman (Kok.) ja kansanedustajaehdokas Mikko Nurmo (PS). Paneelissa pohditaan, millaisia asioita hevoset haluaisivat eduskunnan päättävän, mikä on hevosille tärkeää kaavoituksessa, seutukuntien suunnittelussa tai lannanpoltossa ja millaisia terveisiä hevoset lähettäisivät eri-ikäisten suomalaisten hyvinvoinnista ministereille ja muille päättäjille. Lue Hippoliksen tiedote 7.4.2015 "Ketä hevonen äänestäisi"

Esteratsastuskilpailut lauantaina ja sunnuntaina – pääpalkintona 5000 euroa

Team Eurohorses järjestää messuilla esteratsastuskilpailut lauantaina klo 13.30–15.30 ja sunnuntaina klo 12.30–14.30. Molempina päivinä kisataan kahdessa eri luokassa. Agrimarket Poni Trophy hypätään lauantaina 110-tasolla, palkintosumma on 750 €. Agrimarket Junior Trophy hypätään 125-tasolla, palkintosumma on 1325 €. Sunnuntaina on vuorossa Agrimarket Speed Trophy, joka hypätään 130-tasolla ja palkintosumma on 1325 €. Avant Gold Cup Presented by Agrimarket hypätään 140-tasolla ja palkintona on 5000 €. Kilpailuissa nähdään mm. Jessica Aminoff, Juho Norilo, Jukka Rantanen ja Jessica Timgren.

Ohjelmaa vauhdikkaista näytöksistä keskiaikaisiin turnajaisiin ja keppihevosten SM-kisoihin

Lauantain ohjelmassa on tähtiratsastajien Elmo Jankarin ja Sanna Siltakorven kenttäratsastusklinikka. Agrimarket Areenalla nähdään muun muassa monté-raviratsastusta, vikellysnäytös, rotuesittelyjä sekä upea keskiaikainen turnajaisshow. Ensimmäisenä päivänä kilpaillaan myös keppihevosten SM-tittelistä. Sunnuntaina kouluratsastusklinikalla vinkkejä jakaa kansainvälinen FEI 4* tuomari ja nuorten hevosten tuomari Maria Colliander. Näyttävää ohjelmaa tarjoavat Raviliigan viestiralli, Ypäjän Hevosopiston Katrilli, Kari Vepsän lännenratsastusesitys sekä 3-vuotiaiden suomenhevosten valtakunnallisen varsanäyttelyn finaali. Molempina päivinä Suomen parhaat valjakkokuskit ottavat toisistaan mittaa vauhdikkaassa Agrimarket-Kerbl indoor -valjakkoajokilpailussa. Messuosastoilla on myös molempina päivinä ohjelmaa. Esteratsastuksen moninkertainen Suomen mestari Mikael Wahlman jakaa fanikortteja nimikirjoituksellaan Criollo-hevosrehujen osastolla A428 sunnuntaina 12.4. klo 11–12 ja 15.30–16.30.

Ystäväni hevonen on #järkipäässä

Messujen juontajana nähdään hevosharrastaja, kirjailija ja Ylen Ystäväni hevonen -blogin pitäjä Ronja Salmi. Hevoset-messuilla starttaa myös #järkipäässä-kampanja kypärän käytön puolesta. Ronja Salmi kertoo messuilla lisää kampanjasta ja Ystäväni hevonen -blogin tulevaisuudesta. Hevoset-messut järjestää Tampereen Messut Oy. Pääyhteistyökumppani Hevoset 2015 -messuilla on Horze.

Tutustu messujen koko tarjontaan ja ohjelmaan: www.hevosmessut.fi.
Median akkreditoituminen ja Blogistien ilmoittautuminen: www.hevosmessut.fi (Medialle).


AVAJAISET
lauantaina 11.4.2015 klo 15.30–16.00, Black Horse -ohjelmalava, E-halli

Tervehdyssanat, toimitusjohtaja Hannu Vähätalo, Tampereen Messut Oy
Avauspuhe, puheenjohtaja Laura Airaksinen, Suomen Ratsastajainliitto ry
Vuoden Kavionjälki 2015 -palkinto, Suomen Ratsastajainliitto ry, Suomen Hippos ry.

VAALIPANEELI: Jos hevoset saisivat äänestää
lauantaina 11.4.2015 klo 17.00–18.00, Agrimarket Areena, A-halli

Hevosurheilu-lehden päätoimittajan Jussi Lähteen johtamassa vaalipaneelissa ovat keskustelemassa vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö (Vihr.), kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen (SDP), kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (Kesk.), kansanedustaja Sofia Vikman (Kok.) ja kansanedustajaehdokas Mikko Nurmo (PS).

HAASTATTELUT

Haastattelupyynnöt: Tampereen Messut Oy, Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi. Voit jättää pyyntösi myös akkreditoitumislomakkeella.

Avajaiset: Median edustajat voivat haastatella avajaispuhujia tilaisuuden jälkeen.

Esteratsastuskilpailut: Kilpailuihin liittyvät lausunnot ja lisätiedot antaa kilpailujen järjestäjä, valmentaja Pekka Larsen, Team Eurohorses ry, p. 0500 631 693.

Median haastattelu- ja kuvausmahdollisuus viimeisenä rakennuspäivänä:
Halukkaille median edustajille järjestetään mahdollisuus tulla kuvaamaan Suomen suurimpien hevosmessujen rakentamista jo viimeisenä rakennuspäivänä perjantaina 10.4.2015.

MEDIAN AKKREDITOITUMINEN

Median edustajat pääsevät messuille täyttämällä Median akkreditoitumislomakkeen osoitteessa www.hevosmessut.fi (Medialle). Akkreditoituneet saavat sähköpostitse vahvistusviestin, jossa on ohjeet
mm. maksuttomasta VIP-pysäköinnistä, vaatesäilytyksestä ja mediapalveluista. Valmis PRESS-rintamerkki noudetaan pääsisäänkäynnin Press/Esiintyjät-palvelupisteestä. Varauduthan esittämään pressikorttisi.

BLOGISTIEN ILMOITTAUTUMINEN
Hevoset-messuista kirjoittavat blogistit pääsevät Hevoset 2015 -messuille maksutta täyttämällä Blogistien ilmoittautumislomakkeen osoitteessa www.hevosmessut.fi (Medialle). Huom.! Blogisti-sisäänpääsyä tulee hakea etukäteen. Käsittelemme blogistien ilmoittautumiset erikseen ja lähetämme blogisteille sähköpostitse vahvistusviestin ohjeineen ennen messuja.

Blogistien Meeting Point (A-halli, 2. krs): Blogisteille on varattu lehdistöhuoneen vieressä sijaitsevasta Kastrup-ravintolasta Blogistien Meeting Point -alue, jossa on blogisteille pöytäryhmiä ja muutama tietokone. Blogistit voivat järjestää myös omia kokoontumisia alueella. Tieto tapaamisista tai erityisistä ohjelmanumeroista Meeting Point -alueella lähetettävä tiedoksi: viestinta(a)tampereenmessut.fi.

LEHDISTÖHUONE
Mediapalvelut löytyvät lehdistöhuoneesta, joka sijaitsee A-hallin 2. kerroksessa. Käytössä on myös erillinen työ- ja haastattelutila. Lehdistöhuone on avoinna messujen aukioloaikojen mukaisesti.

MEDIAMATERIAALIT
Hevoset-messujen mediamateriaalit löytyvät tapahtuman mediasivuilta www.hevosmessut.fi (Medialle). Tiedotteiden ja mediatilaisuuksien materiaalien lisäksi sivuilta löytyy linkit kuvapankkiin (Hevoset 2014) ja videokirjastoon (Hevoset 2014).

MESSUINFO
Hevoset 2015 -messut ovat avoinna lauantaina 11.4. klo 9–20 ja sunnuntaina 12.4. klo 10–18. Tapahtuma järjestetään A- ja E-hallissa. Lisätietoa muun muassa pääsylippujen hinnoista, pysäköinnistä ja liikenneyhteyksistä: www.hevosmessut.fi (Messuinfo).

Hevoset-messut kokoavat Tampereelle vuosittain koko hevosalan: ravi- ja ratsupuolen ammattilaiset ja harrastajat sekä perheet ja muut hevosista kiinnostuneet. Suomen suurimmat hevosmessut on järjestetty vuodesta 2009 lähtien. Viime vuonna Hevoset-messuilla oli 160 näytteilleasettajaa ja 14 742 messuvierasta. Messut järjestää Tampereen Messut Oy. Hevoset 2015 -messujen pääyhteistyökumppani on Horze. 


VERKKOVIESTINTÄ
Facebook: facebook.com/Hevosmessut
Twitter: @TampereenMessut, #Hevoset2015
Instagram: https://instagram.com/tampereenmessut, #hevoset2015
TähtiUutiset-verkkolehti: www.tahtiuutiset.fi
SRL:n pääsihteeri Fred Sundwall: ”Hevosala tarjoaa monivivahteisen ammatin ja harrastuksen”


LISÄTIEDOT: www.hevosmessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, facebook.com/tampereenmessut

Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005,
veli-pekka.rouvali(a)tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu

Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs