Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Hallitusohjelmassa hyvät eväät digitalouden kehitykselle

Palvelualojen työnantajat PALTA ry

Hallitusohjelmassa hyvät eväät digitalouden kehitykselle

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2015 klo 17:41
Julkaisija: Palvelualojen työnantajat PALTA ry

 

Palvelualojen työnantajat PALTA pitää Ratkaisujen Suomi hallitusohjelmassa esitettyjä linjauksia ja toimenpiteitä perusteltuina. Esitetyt säästötoimenpiteet ovat kovia, mutta vallitsevassa taloustilanteessa välttämättömiä. Ohjelmaan kirjatut toimenpiteet digitalisaation edistämisestä ovat tervetulleita.

– Esineiden internet –ohjelma, kirjaukset kokeiluihin kannustamisesta ja julkisista innovatiivisista hankinnoista sekä sääntelyn purku ovat kannatettavia. Haluamme olla mukana kehittämässä Suomea digipalvelujen kärkimaaksi, toteaa PALTAn toimitusjohtaja Riitta Varpe.

Tuottavuusloikan saavuttaminen edellyttää, että julkiset palvelut rakennetaan ensisijaisesti sähköisiksi. Julkinen hallinto sitoutuu kysymään tietoja yrityksiltä ja kansalaisilta vain kerran. Tämä parantaa yritysten tuottavuutta ja helpottaa niiden arkea.

Julkisen talouden tasapainottamiseksi hallitus on esittämässä innovaatiorahoituksen leikkauksia. Erityisesti Tekesin rahoitukseen kohdistuvat leikkaukset ovat valitettavia.

Toivomme kuitenkin, että hallituksen 1,6 mrd euron kasvupanoksesta kompensoidaan Tekes-leikkauksia ja suunnataan rahoitusta rakenteita uudistavaan ja kansanvälisesti kasvavaan liiketoimintaan.

Työmarkkinoiden uudistamiselle on annettu iso paino. Hallitusohjelmassa asetettu 72% työllisyysastetavoite sekä kaikki suunnitelmat kilpailukyvyn parantamiseksi, työn tekemisen, teettämisen ja yrittäjyyden kannustamiseksi ovat välttämättömiä.

Lisätiedot
toimitusjohtaja Riitta Varpe 040 534 5353

Palvelualojen työnantajat PALTA on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö. Liittoon kuuluu n. 1700 yritystä ja yhteisöä, jotka toimivat seuraavilla aloilla: logistiikka, informaatio ja viestintä, huolto- ja kunnossapito, yritys- ja asiantuntijapalvelut, hallintoja tukipalvelut sekä viihde ja virkistys. PALTAn jäsenyritykset työllistävät Suomessa noin 150 000 palkansaajaa. Lisäksi PALTA vastaa finanssialan työmarkkinatoiminnasta, jonka piiriin kuuluu 40 000 palkansaajaa. PALTA on EK:n suurimpia jäsenliittoja.

www.palta.fi
@PALTAry

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs