Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Hallitus esittää uutta lakia valtion yhteisten ICT-palvelujen järjestämisestä

Valtiovarainministeriö

Hallitus esittää uutta lakia valtion yhteisten ICT-palvelujen järjestämisestä

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2013 klo 13:26
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtioneuvosto antoi 10. lokakuuta 2013 eduskunnalle hallituksen esityksen laiksi valtion yhteisten tieto- ja viestintäteknisten (ICT) palvelujen järjestämisestä. Lain avulla on tarkoitus koota hallinnollisesti yhteen valtion ICT-toimintoja ja järjestää yhteisten palvelujen tuotanto ja yhtenäinen käyttö.

Lakiesityksen mukaan valtion yhteisiin ICT-palveluihin kuuluisivat perustietotekniikkapalvelut, tietojärjestelmäpalvelut ja sähköisen asioinnin ja hallinnon tukipalvelut. Lakiesityksen tarkoituksena on parantaa valtion ICT-palvelujen laatua ja yhteentoimivuutta. Tulevan lain avulla lisätään palvelutuotannon kustannustehokkuutta ja parannetaan ohjausta.

Lakiehdotus liittyy valtion vuoden 2014 talousarvioesitykseen, joten se on tarkoitus käsitellä talousarvioesityksen yhteydessä.  Lainsäädännön on tarkoitus tulla voimaan 1. tammikuuta 2014.

Lain nojalla siirretään valtion virastoista ja laitoksista perustietotekniikka- ja tietojärjestelmäpalveluihin liittyviä tehtäviä, toimintoja ja henkilöitä vuoden 2014 alussa perustettavaan palvelukeskukseen kahden vuoden kuluessa lain voimaantulosta.  Palvelukeskuksen perustamisesta vastaa valtiovarainministeriön TORI-hanke (valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishanke).

Perustettavan palvelukeskuksen vuosibudjetin on arvioitu tavoitetilassaan vuonna 2018 olevan noin 270 miljoonaa euroa. Valtion talousarvioon vuodelle 2014 on esitetty yhteensä 4 miljoonan euron määrärahaa palvelukeskuksen toimintamenoihin ja toiminnan käynnistämiseen liittyviin välttämättömiin investointeihin. Perustettavaan, usealla paikkakunnalla toimivaan palvelukeskukseen siirrettäisiin arviolta noin 1300 henkilöä valtion virastoista ja laitoksista.

Lisätietoja:
Lainsäädäntöneuvos Sami Kivivasara, puh. 02955 30023
TORI-hankkeesta: hankepäällikkö Sari-Anne Hannula, puh. 02955 30436

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs