Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Hallitukselle koeaikapurku?

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry-Pohjanmaa ja Keski-Suomi

Hallitukselle koeaikapurku?

Julkaistu: 10.10.2015 klo 16:48
Julkaisija: Palvelualojen ammattiliitto PAM ry-Pohjanmaa ja Keski-Suomi

Hallitus haluaa kurjistaa työelämää kovalla kädellä ja mennä kehityksessä ainakin 20 vuotta taaksepäin. Hallitus väittää parantavansa kilpailukykyä pidentämällä koeaikaa, laittamalla sairausajalle karenssipäivän ja samalla heikentää sairausajan palkkoja. Määräaikaisia työsopimuksia voisi solmia vuodeksi ilman määräajan perustetta, työttömyysturvaa heikennettäisiin ja perhevapaalla olevakin kerryttäisi vuosilomaa vain kuudelta kuukaudelta tulevaisuudessa, kun aikaisemmin vuosilomaa on kertynyt koko perhevapaan osalta (pois lukien hoitovapaa-aika). Näillä toimillako siis Suomi nousee, jos työntekijöiltä otetaan rahaa pois?

SAK (Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö) on tuonut esityksiä kriisisopimukseksi, joiden kustannushyppy olisi jopa yli 9%. Tehtäisiin nollalinjan palkankorotuksia, annettaisiin työnantajalle kevennyksiä työnantajamaksujen kautta. Nämä esitykset olisivat tasa-arvoisia kaikille työntekijöille ja työnantajille.

Työmarkkinajärjestöt kuitenkin tällä hetkellä neuvottelevat, mikä on edelleen paras keino saada työmarkkinarauha säilytettyä. Hallitus ei saa kiristää työntekijöitä pakkolaeilla!

Hallitus on työskennellyt nyt reilun neljä kuukautta ja saanut koko työmarkkinakentän ihan sekaisin. PAMin Pohjanmaan ammattiosastojen aktiivit antaisivat hallitukselle jo koeaikapurun!  Onko tarkoitus ollutkin saada ay-liike polvilleen vai pelkääkö työnantajat uutta 49 ammattiliiton keskusjärjestöä, joka vuoden 2017 alusta alkaa yhtenäisesti toimia.

Suomen paras työelämä vuoteen 2020 on tämän hallituskauden aikana muuttunut maailman huonoimmaksi työelämäksi.

Parannuksia työelämään tarvitaan, se on totta! Työssäoppijat ja työharjoittelijat alkavat olemaan jokaisella työpaikalla ja suuri osa nuorista tekee työharjoittelua kesälläkin. Tämä on varmasti yksi syy, miksi nuorten on vaikea saada kesätyöpaikkoja. Työharjoittelu pitäisikin muuttaa palkalliseksi aina. Harjoittelusta syntyvää kokemusta pitäisi paremmin huomioida myös oman alan palkkauksessa. Työtätekevän pitäisi aina saada tekemästään työstä palkka, oli kyseessä nuori, opiskelija, pitkäaikaistyötön tai vaikka varttuneempi ihminen.

Työelämää kurjistuttaviin asioihin pitäisi saada paneutua enempi. Laadukas, haastava, mielenkiintoinen työ vetää mukana, vähentää sairauslomia ja lisää työn tuottavuutta.

Lisätietoja:       Marja Salmivuori PAMin aluepäällikkö, Pohjanmaa (0504676808)

                       Sauli Isokoski PAMin valtuuston 2. varapuheenjohtaja, Pietarsaari (0405058224)

                       Mats Eriksson ammattiosaston puheenjohtaja, Vaasa (0451327650)

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

PAM on ammattiliitto, johon kuuluu n. 230 000 palvelualan ammattilaista. PAM on sinun ammattiliittosi, jos työskentelet yksityisellä palvelualalla. PAM neuvottelee palvelualoille työehtosopimukset ja valvoo jäsentensä etuja.

Suomen suurin yksityisten palvelualojen ammattiliitto syntyi vuonna 2000. Jäseniä PAMissa on jo n. 230 000, ja suurin osa heistä työskentelee vähittäiskaupassa, hotelli- ja ravintola-alalla, kiinteistöpalveluissa sekä vartiointialalla. Voit liittyä PAMiin jo silloin, kun opiskelet palvelualalle. Opiskelijalle jäsenyys on ilmainen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs