Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Governments for the Future -hankkeen tulokset julki 20.11.

Valtiovarainministeriö

Governments for the Future -hankkeen tulokset julki 20.11.

Kutsu.
Julkaistu: 15.11.2013 klo 14:10
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö
Valtioneuvoston kanslia
Sitra

Kutsu aamukahvi- ja julkistustilaisuuteen
Governments for the Future -hankkeen tulokset julki 20.11.

Governments for the Future - Tulevaisuuden hallinnot -hankkeen tulokset julkistetaan keskiviikkona 20. marraskuuta klo 9.30–12.30. Tilaisuus on Ravintola Palacessa, Eteläranta 10, konferenssisali, 10. krs.

Ennen tilaisuuden alkua klo 8.30 alkaen median edustajille kerrotaan hankkeen taustasta ja tuloksista aamukahvitilaisuudessa Palacen Merikabinetissa. Paikalla ovat hankkeeseen keskeisesti Suomesta osallistuneet finanssineuvos Katju Holkeri valtiovarainministeriöstä ja ohjelmaneuvos Sirpa Kekkonen valtioneuvoston kansliasta. Pyydämme ilmoittautumisia aamukahvitilaisuuteen tiistaihin 19. marraskuuta klo 12 mennessä Linda Forsmanille, linda.forsman@vm.fi tai p. 0295 530 140.

Median edustajat ovat tervetulleita myös julkistamistilaisuuteen. Tilaisuuden avaa hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen. Hankkeen tuloksia kommentoivat valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen valtioneuvoston kansliasta, pääjohtaja Tuomas Pöysti Valtiontalouden tarkastusvirastosta sekä eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja Päivi Lipponen.

Päätöksiä vai muutoksia?

Tulevaisuuden hallintojen suuri haaste on, miten hallinto voi auttaa osuvampaan poliittiseen päätöksentekoon. Suomen tehokas järjestelmä tuottaa päätöksiä, linjauksia ja strategioita, mutta todellisten muutosten aikaansaaminen on vaikeampaa, kun tietopohja ja toimeenpano pirstaloituvat hallinnossa.

Suomen käynnistämässä kansainvälisessä hankkeessa on haluttu kartoittaa osallistuneille maille yhteisiä keskushallinnon konkreettisia ongelmia ja ratkaisuja, mutta ei siirtää suoraan malleja maasta toiseen. Tarkoituksena yhteisellä työllä on ollut luoda pohjaa kunkin maan omille uudistustoimille.

Lisätietoja: finanssineuvos Katju Holkeri, valtiovarainministeriö, p. 0295 530 087 ja ohjelmaneuvos Sirpa Kekkonen, valtioneuvoston kanslia, p. 0295 160 181

Lisää aiheesta:

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs