Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Gofore myös kansallisen palveluväylän toteuttajaksi

Gofore Oy

Gofore myös kansallisen palveluväylän toteuttajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2015 klo 07:45
Julkaisija: Gofore Oy

Gofore on voittanut Väestörekisterikeskuksen kilpailutuksen kansallisen palveluväylän jatkokehityksestä ja kehittävästä ylläpidosta.

Palveluväylä on kansallisen palveluarkkitehtuurin tiedonvälityskerros, joka määrittää, miten tietoja ja palveluja välitetään eri tietojärjestelmien välillä.

”Palveluväylä perustuu X-Road-tekniikkaan, joka on tehty Virossa heidän palveluväylänsä tarpeisiin. Omassa jatkokehitystyössämme sovitamme ratkaisua Suomen toimintaympäristöön vahvistamalla erityisesti tietoturvaa ja väylän teknistä luotettavuutta,” sanoo hankepäällikkö Eero Konttaniemi Väestörekisterikeskuksesta.

Konttaniemen mukaan työn alla on nyt kolme isoa kehityspakettia, joilla taataan palveluväylän helppo käyttöönotto, tietoturvallisuus ja luotettavuus: suomalaisessa IT-ympäristössä käytetyn Red Hat -tuen toteuttaminen käyttöjärjestelmälle, tietoliikenteen lokitus suomalaisia tietoturvavaatimuksia vastaavaksi sekä valvontatoiminnallisuuksien luominen vikatilanteiden selvittämistä varten.

Palveluväylän jatkokehitystyön lisäksi Gofore on VRK:n kumppanina ja tukena palveluväylän käyttöönotossa ja palvelutuotannossa.

Palveluväylän on määrä olla tuotantokäytössä loppuvuodesta. Konttaniemi uskoo, että mukana on tuolloin myös puolenkymmentä organisaatiota.

”Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksessa ollaan niin pitkällä, että organisaatioiden kannattaa alkaa valmistella oman palvelunsa ja tietovarantojensa liittämistä palveluväylään. Maaliskuussa avattu kehitysympäristö on kaikille avoin kokeilualusta, jossa voi ottaa tuntuman asiaan ja jota vasten voi jo tehdä omaa kehitystyötä,” Eero Konttaniemi kannustaa.

Kansallisen palveluarkkitehtuurin (KaPA) rakentamisella valtio panee vauhtia digitalisaation hyödyntämiseen julkisessa hallinnossa. KaPA-ohjelmassa luodaan   Suomen digitaalisten palvelujen infrastruktuuri, jonka ansiosta julkisen hallinnon palveluja voidaan uudistaa asiakaslähtöisesti, ei tietojärjestelmien yhteensopivuuden ehdoilla. Ohjelman toteutuksesta vastaa Väestörekisterikeskus valtiovarainministeriön ohjauksessa.
 

”360 asteen näkymä KaPAan”

Kansallisen palveluarkkitehtuuriohjelman eli KaPAn neljä keskeistä hanketta ovat palvelunäkymät, tunnistus, roolien ja valtuutusten hallinta sekä palveluväylä.

Gofore on mukana toteuttamassa kaikkia näitä hankkeita. Lisäksi se osallistuu palveluväylän ja palveluarkkitehtuurin viitearkkitehtuurityöhön.

”Voi sanoa, että meillä on ainutlaatuinen 360 asteen näkyvyys kansalliseen palveluarkkitehtuuriin,” sanoo johtava konsultti Mikko Kolehmainen Goforesta.

Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki on tyytyväinen, että yritys pääsee hyödyntämään vankkaa kokemustaan julkisen hallinnon sähköisten palvelujen uudistamisesta eli missionsa mukaisesti pelastamaan Suomea.   

”KaPA-ohjelma on juuri se kokonaisuus, jonka avulla on mahdollista toteuttaa tuoreeseen hallitusohjelmaan kirjattu tavoite yhden luukun digitaalisten julkisten palvelujen kehittämisestä,” Kärki sanoo.

 

Lisätietoja:

Gofore Oy, Mikko Kolehmainen, johtava konsultti, strategiset asiakkuudet, p. 040 589 2725, mikko.kolehmanen@gofore.com, www.gofore.com

Väestörekisterikeskus, Eero Konttaniemi, hankepäällikkö, p. 0295 535 024

 

Kansallinen palveluarkkitehtuuri verkossa, mm.:

http://vm.fi/palveluarkkitehtuuri

esuomi.fi  - kansallisen palveluarkkitehtuuriohjelman viestintäkanava

www.palveluvayla.fi  - palveluväylän kehitysympäristö

Twitter: @vm_kapa

Gofore Oy on tietoyhteiskunnan sähköisten palvelujen arkkitehtuuri- ja rakennustoimisto. Missiomme on pelastaa Suomi – nostaa Suomen kilpailukykyä ja hyvinvointia parantamalla julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioiden tuottavuutta. Autamme asiakkaitamme kehittämään tietojärjestelmiään palvelulähtöisesti ja ketterästi pala palalta, arkkitehtuurilla ohjaten. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriö, Opetushallitus, Liikennevirasto, Verohallinto, Fonecta ja Alma Media. Toiminnallemme on ominaista huippuasiantuntemus, ripeys, aito vuorovaikutus sekä jatkuva, kannattava kasvu. Goforelaisia on Helsingissä ja Tampereella yhteensä 110 ja tavoittelemme tänä vuonna yli 13 miljoonan euron liikevaihtoa. Gofore saavutti 3. sijan Suomen parhaat työpaikat 2015 -tutkimuksessa. Yritys on perustettu vuonna 2001. www.gofore.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs